Itálie a Coronavirus: důsledky pro ceny

Jak již bylo uvedeno v mnoha mezinárodních novinách, od dnešního rána je celý italský poloostrov zcela obrněný. Silným opatřením je pokusit se obsáhnout epidemii, která kolena přiblíží celou planetu. Zrušené lety, cestování mezi obcemi pouze v mimořádně nutných případech a při dodávkách. Stručně řečeno, dekret zvaný většinou „zůstávám doma“ plně vyjadřuje kritičnost nekontrolovatelného jevu.

Spolu s „krásným poloostrovem“ přijímají i další sousední státy poměrně přísná bezpečnostní opatření. Co nás však zajímá a které si zaslouží zvláštní pozornost, je vztah mezi COVID-19 a realitním trhem. Jaké důsledky budou mít důsledky pro Coronavirus na italském realitním trhu po tak drastickém rozhodnutí?

Abychom dali poměrně komplexní odpověď, nechali jsme slovo hlavním odborníkům v tomto odvětví, abychom nám poskytli jasný přehled a co nejblíže hlavním dopadům, které bude mít italský trh s nemovitostmi.

Podle toho, co bylo hlášeno, v předchozí prognóze italského HDP o 3,3 procentního bodu v současné době hovoříme o 2,8 procenta. Dopad viru, který celosvětově dosáhl půl procentního bodu. (vždy z hlediska HDP). Eurozóna však stále očekává tempo růstu 0,5%. Ale Itálie platí nejvyšší cenu za celé zpomalení (naštěstí zatím nestagnuje).
Avšak politika prováděná před méně než 24 hodinami, která má chránit zdraví obyvatelstva a proti šíření viru, bude pravděpodobně sloužit k omezení jeho poškození. Dokonce i na úrovni nemovitostí.

Před vstupem na italskou nemovitost se pokusíme poskytnout přehled o evropském trhu s nemovitostmi. Obytný sektor v Evropě pravděpodobně poklesne. V některých oblastech, například ve Španělsku a Irsku, byla tato fáze již dosažena. Je však třeba vzít v úvahu, že nebudou existovat žádné pobídky ke zrušení mezinárodní ekonomiky. Stejně jako Evropská centrální banka bude i nadále dostávat podporu a sazby udržovat na velmi atraktivní úrovni.

Nyní pojďme do jedné ze zemí nejvíce postižených šířením COVID-19. Jak vidíte italskou nemovitost? Pravděpodobně budete překvapeni, kolik toho chcete číst. Současná kritická okolnost by mohla způsobit zvýšení cen nemovitostí na národní půdě. Hovoří se o nárůstu o 0,5% (oproti velmi nízkým 0,1% zaznamenaným v loňském roce). Jak však budou povzbuzeni potenciální investoři k nákupu nemovitosti v Itálii? Jednoduše díky velmi nízké ekonomické dostupnosti a především dostatečným finančním nákladům. Zvláště v nejatraktivnějších oblastech poloostrova.

Na druhé straně byl italský trh s nemovitostmi vždy charakterizován velmi vysokou tendencí k dynamice, která mu umožnila zotavit se i ve zvláště kritických obdobích.

Proto se doufá, že se tato situace bude stále zmírňovat. Mezitím musíme jen zůstat informováni na našem portálu!

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB