Itálie a stavebnictví: exponenciální růst

Sektor stavebnictví a nemovitostí je spojen s dvojitou vazbou. Víš. V některých případech zlepšení prvního zaručuje významné příležitosti i pro druhý. Pozoruhodný příklad toho, jak je tato unie dána současnou situací v Itálii a perspektivami, které s ní souvisejí. O čem to mluvíme? Pro „krásný poloostrov“ je trh jasný. Investice do stavebnictví značně vzrostly a v roce 2021 budou dále růst. Mluvíme o vítězném dvouletém období 20–21, i když s poměrně pomalým zlepšováním. Udělejme si však plné ponoření na italském realitním trhu, abychom objevili jeho potenciál, který nám umožnil pozitivní nárůst.

V prvním čtvrtletí loňského roku italský trh prošel ústupovou fází s mírným oživením ve třetím. Řidičský sektor? Obytné, které umožnilo zvýšení výstavby (pokud jde o investice). Tato počáteční situace byla na počátku roku zcela zvrácena obnovou italského stavebního a bytového dědictví. Ve skutečnosti existovalo mnoho potřeb souvisejících s územní sanací, která stimulovala oba sektory. V procentech se jedná o nárůst o 15% více než ve stejném období roku 2019.

Namísto zaměření naší pozornosti na trend hrubých investic byl nominální růst v realitním sektoru 7%, a to i díky četným zásahům podporovaným veřejným sektorem. Místní veřejná správa zajistila pozitivní trend. Již od prvních devíti měsíců loňského roku došlo k otevření tendenčního nárůstu o 5,2% s otevřením nových publikovaných soutěžních pásem zaměřených právě na regeneraci měst a bytů. To vše přineslo pozitivní tok investic do tohoto sektoru, což je o 25% více než v roce 2019.

I když mluvíme o expanzivním profilu, který umožňuje, aby vyhlídky na období 2020–2021 byly více než pozitivní, tempo ve srovnání s rokem 2019 je pomalejší. Takto definované a ověřené brzdění ovlivní všechna odvětví hlavních činností souvisejících s realitním sektorem. Růst však bude trvalý. Jako další záruku toho uznáváme také veřejné zdroje poskytnuté v období 2016 až 2019 (tzv. Prostředky přidělené různým italským orgánům veřejné správy na zákon o rozpočtu).

Hlavní problémy, které se z hlediska financování přelévají do nemovitostí a které zaručí exponenciální růst v tomto odvětví, se týkají udržitelnosti, bezpečnosti zásahů v oblasti údržby a obnovy obecně nejstarších oblastí v oblastech, které jsou pro poptávku rozhodně vhodnější. stále více a více.

Jak bude italská nemovitost pokračovat? Zůstane trend pozitivní, nebo lze očekávat zvrat? Abychom na tuto otázku odpověděli, jednoduše vás vyzýváme, abyste zůstali informováni na našem portálu!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB