Unikla bublina pro Čínu?

Čína byla první, kdo trpěl krizí Covid-19. Ale také nejrychlejší zotavení. Proto se hned po čínském zablokování stala cihla skutečným útočištěm pro čínské investory. Tento jev však není bez problémů a rizik. Nejprve si pamatujeme přítomnost hypoték, které by v dlouhodobém horizontu mohly vést k zadlužení. Do okamžiku spuštění bubliny nemovitostí. Než jsme ale šli, rozhodli jsme se v Realigro situaci podrobně analyzovat.

Nejprve, abychom skutečně pochopili, jaké jsou rozměry tohoto jevu, uvádíme následující údaje. Na základě statistických údajů se ukázalo, že již v březnu, za méně než osm minut, bylo online prodáno 288 bytů. Všichni, aniž by kupující mohli strukturu zobrazit naživo. Skutečně silný dopad, pokud se domníváme, že nákup nemovitosti by měl být nejen dobře promyšlený, ale i investice značného významu. Jak ekonomické, tak sociální.

Pokud se tato situace odhalí v plném uzamčení, určitě budete zvědaví, jaké novinky byly o trendech v červnu. Minulý měsíc koupilo dům 9 000 lidí za jeden den. To vše vložením zálohy ve výši přibližně 142 000 $ (každý). Skutečný záznam, který nám umožňuje s extrémní matematickou jistotou prohlásit, že se daný měsíc v historii Číny odlišil; přesně pro počet uzavřených prodejních smluv. Chcete vědět, kolik bylo investováno do celku? Přehnaná hodnota je 1,4 bilionu dolarů! Situace, která dobře funguje? No, ne každý si to myslí! Pokud se blokování nyní zdá být vzdálenou pamětí, musíte ještě jednat s realitou. A faktory, které nechávají odborníky zmatené, jsou dva. První je dán zvýšením dluhu. Druhým je zvýšení příslušné hodnoty vlastností. A pokud matematika není názor, znamená to, že paradoxně se ti, kteří se rozhodnou nyní koupit nemovitost, automaticky dostanou do většího dluhu. A to není všechno.

Podobná situace z dlouhodobého hlediska povede k ještě závažnějšímu výsledku pro světový trh s nemovitostmi. Takzvaná střední třída investorů zmizí. Pro mnoho lidí již nebude možné koupit dům, protože možnosti budou omezeny a omezeny pouze na malý kruh.
Pokud se podíváme na čísla, riziko bubliny se nezdá být tak neopodstatněné. Mluvíme o míře zadlužení v Číně, která odpovídá 60% ve srovnání s národním HDP.
Jak se bude situace vyvíjet, nám řekne pouze čas. Ale do té doby, jako vždy, vás zveme, abyste zůstali naladěni na našem oficiálním blogu!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB