Investování do Itálie: pohodlí je zelená

Nikdy předtím v posledních letech nebyl zájem investorů o koupi domu v Itálii vzrostl,
kvůli evropské krizi, která dává majitelům možnost devalvovat domy tváří v tvář okamžitému zisku.

Horečka nemovitostí se vyvíjela paralelně s výstavbou nových domů od začátku.

Díky investicím zahraničních věřitelů (zejména zemí severní Evropy) v Itálii přišlo přibližně 8 miliard eur na rozvoj bydlení a podle statistických údajů je určeno k růstu přinejmenším do roku 2020.

Zájem o sektor nemovitostí je také spojen s životním prostředím, protože mnoho nových domů bylo postaveno ekologicky a nulovým dopadem na životní prostředí.



Dřevěné konstrukce (jenom jako příklad) jsou v tomto období nejoblíbenější. Stačí zdůraznit, že zděná obytná výstavba utrpěla pokles ve prospěch zelených budov zvýšil o 8%.

Přestože Itálie nepřijala skutečnou národní energetickou strategii, vláda má největší zájem o zlepšení efektivity ve stavebnictví.

Tato ekologická citlivost vedla většinu italských společností k tomu, aby přeměnila své výrobní linky na zvýšení tržní poptávky, což způsobilo kolaps neregulovaných cen bydlení (ale stále je předmětem zájmu pro hypotetické kupce) ale vždy v omezené míře) pro nové budovy.

Jaké jsou ceny nových domů?

U ekologických domů jsou počáteční ceny zahrnuty do rozmezí od 1 300 do 1 600 eur za metr čtvereční. Pravé pohodlí je v lese. Původně vysoká cena zeleného domu může být přidána za pouhých pět let od data nákupu. Je to proto, že je zaručeno snížení spotřeby domu šetrného k životnímu prostředí, až do úspor o 40% ve srovnání se standardními domy.

Také pomáhá italská legislativa. Na začátku roku vstoupily v platnost předpisy pro zjednodušení povolení a stavebních povolení s možností požádat o 70% (překračující předchozí 50% práh).



Proto i když došlo k nárůstu cen pro nové generace nemovitostí, bude to nepochybně přinést investorovi snížení dlouhodobých nákladů.

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB