Nákup domu je výhodnější než pronájem. Zde je důvod

Pravděpodobně kvůli krizi, která postihla Ameriku nejprve a pak Evropu, se trh s nemovitostmi také změnil. Ve skutečnosti byla změna trendu zaznamenána i na preferovaném způsobu, jak si investoři mohou koupit nemovitost v Itálii.

Pokud by v uplynulých letech byly potenciální kupci orientováni na pronájem, protože z ekonomického hlediska méně závazné a levnější, protože nestanovovali okamžité vydání celkové, ale měsíční sazby, dnes je trh s nemovitostmi registrován významný nárůst kupních smluv.



Je zřejmé, že by bylo špatné, kdybychom nechodili do detailů, protože existují různé typy vlastností a možné alternativy prodeje aktiva.



Pojďme do podrobností.



Jaké jsou faktory, které upřednostňují ty, kteří hodlají uzavřít kupní smlouvu?

V současné době se nájemné zvyšuje ve všech italských případech (s nezbytnými rozdíly). Zatímco ceny požadované pro prodej jsou stabilní nebo dokonce nižší než ceny za předchozí roky.

Otevřenost Itálie vůči zeleným budovám byla příznivá, což umožnilo nižší spotřebu a dlouhodobou ekonomickou návratnost (i na ekologické úrovni).

Ve velkých městech je tedy hledání pronajatého ubytování ještě složitější kvůli krátkodobým pronájmům, které si mnozí vlastníci upřednostňují, protože nepředpokládají rizika insolvence.



K těmto méně důležitým prvkům se přidávají tzv. "Nulové sazby" a minimální sazby BTP, kterými 8 let po koupi a za předpokladu dvouleté hypotéky s pevnou úrokovou sazbou se stabilními cenami byla rozvaha má tendenci ve prospěch kupujícího spíše než nájemce.



Přestože existuje obecná tendence volby prodejů spíše než nájemného, stále existuje malá část investorů, pro které je stále vhodné, aby podepsali nájemné.



Pokud ve velkých městech, jak již bylo řečeno, se jedná o období velkých prodejů, v malých společnostech nebo spíše v luxusních velkoprostorových domech (které budou obsazeny mnohem více než obvykle 10 let) investoři směřují k nájmům, aby se vyhnuli že hodnota budovy se v průběhu času dostatečně nezvyšuje, aby došlo k amortizaci vzniklých nákladů.



Statistické údaje také potvrzují, že od roku 2010 do současnosti cena cihel prošla významnými změnami: -23,1% hodnota stávajících domů, + 0,7% nových.

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB