Havajské ceny nemovitostí rostou: noční můra roku 2018

Havaj, nádherný ráj, který se v současné době prodává do pekla pro trh s nemovitostmi. Podle statistických údajů dosáhla průměrná cena rodinného domu jeho historické maximum. 800 000 dolarů, to je cena.



Zájem investorů o koupi bytu na Havaji je znepokojivý, a to tak, že i výzkum na tomto velmi vyhledávaném místě se stává vzácnější a zaměřuje se pouze na krátké pobyty.



Poslední průzkum se uskutečnil právě v prosinci. Od měsíce do měsíce vzrostou ceny o 3% více než předchozí, což způsobuje princip bubliny nemovitostí.



Příčina tohoto nárůstu má své kořeny v sopečném výbuchu sopky Kilauea, která zničila 600 domů.

Abyste získali nápad, množství lávy uniklé z sopky stačí na pokrytí 50 000 olympijských bazénů. Proto není obtížné pochopit velikost i závažnost škody nejen na trhu s nemovitostmi, ale i v celém hospodářském systému.



Kvůli tomuto neočekávanému jevu bylo nutné zvýšit úroveň cen nemovitostí, z nichž většina je zděděná a extrémně luxusní (vily pocházející od 60. let patří mezi nejoblíbenější na trhu s nemovitostmi).



Problémem není ani nárůst cen nemovitostí. Kolik neschopnosti je prodávat.

Opět podle statistických údajů počet prodaných bytů v listopadu klesl o 15%.



Předseda správní rady Honolulu Darryl Macha uvedl, že "prodej na obytném trhu v Oahu normalizuje navzdory nárůstu zásob v posledním čtvrtletí roku 2018".



Je však nutné provést politiku zaměřenou na vyrovnávání cen, neboť více než 2/3 domů prodávaných na trhu má cenu přesahující 800 000 dolarů, zatímco byty nespadaly pod 500 000 dolarů.



Je třeba také vzít na vědomí, že insolvence hypotéky se po vulkanickém výbuchu také zvyšuje a vystavuje mnoho jednotlivců riziku uzavření trhu.

Přidáno k tomu je i vysoká míra kriminality, která zjevně nepomáhá Havaji, aby se zotavili.



Doufáme, že rok 2019 může být rokem obnovy tohoto ráje, který zažívá náhlou, ale bohužel nesmírně dlouhou hořkost.

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB