Nemovitosti s výhledem na moře: v Irsku to je boom, ale za jakou cenu?

Dublin, Galway, Causeway Coast, Dingle je zklamáním volby, pokud jde o tento národ. Kopce a obrovské rozlohy byly předmětem mnoha filmových dílen: celá sága Twilight, Star Wars, Harry Potter abychom jmenovali několik.

S dlouhou historií, která se vyznačuje válkami a boji o nadvládu ze strany světových mocností, dnes je Irsko členským státem Evropské unie a je nezávislou a svrchovanou republikou.



I přes to, že není široce používán, je dobře integrován do mezinárodní ekonomiky a zároveň je předním světovým vývozcem softwaru a služeb souvisejících s vyspělým terciárním sektorem.



A na úrovni nemovitostí?



Ronan Lyons, známý ekonom, analyzoval extrémně unikátní fenomén, který vede investory, kteří chtějí koupit domy v Irsku bláznivě.

Při analýze více než jednoho milionu výpisů na různých pozemcích v zemi se objevila určitá čísla, která spojila přibližně 60% zúčastněných stran (nebo na smlouvy o prodeji nebo pronájmu).

Koupit dům s výhledem na moře.





Zatím se zdá, že vše je v normě, protože Irsko má nějaké nádherné pobřeží s nádhernou přírodní krajinou.



Kde je podrobný předmět tohoto výzkumu?



Navzdory podstatnému nárůstu kupní ceny domácností úměrné blízkosti moři je írsky trh s nemovitostmi řízen nejdražšími domy na nejvyšších a zubatých pobřežích, které zaručují úplné ponoření do přírody.



Domy, které se nacházejí v okruhu 1 km od pláže, zvyšují jejich hodnotu o nejméně 6 200 EUR, zatímco domy do 500 metrů od útesů jsou v průměru 7 000 EUR.



Tyto čísla určují, co po dlouhou dobu nebylo kvantifikovatelné: hodnota moře spojená s bydlením.



V procentech mluvíme o 35% více než kupní cena domu v centru.



Ta druhá ve skutečnosti vychází ze základny 200 000 eur (standardní bydlení) až 500 000, pokud jde o vily nebo domy s velkou zahradou a bazénem.





Pokud s mezerou až 7000 eur můžete být pohlaván mořským vánek, jak můžete říci ne podobné investice?



Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB