Realitní bublina v Austrálii: klíčem jsou zahraniční investice

Dokonce i jeden z nejvíce avantgardních zemí s nejvyšší úrovní blahobytu na světě zažívá období krize v oblasti nemovitostí, což se týká zájemců o koupi domu v Austrálii.

Ve skutečnosti se Austrálie snaží ovládat bubliny cen nemovitostí, zejména ve velkých městech, pomocí zahraničních investic do nemovitostí, které jsou orientovány na

více v zcela nových domovech.



Ceny nemovitostí jsou tak vysoké, že dávají jednomu z největších australských měst, Sydney, druhému nejdražšímu městu na světě, druhému jen do Hongkongu.



Přes objem transakcí není tak vysoký, ceny nemovitostí se zvýšily

najednou.



Důvod, proč australská vláda začala snižovat silnou poptávku po koupi, napravit tuto patovou situaci, která znehybňuje zemi a omezuje okruh pro oprávněné kupce, až na mimořádně bohatý cíl.



Doufáme, že ceny cihel, může být snížena nejméně o 30% hodnoty stavebního majetku, vrátit se do situace na trhu s nemovitostmi a bez těchto ne-indiferentní překážky.



Pravidla pro ochranu všech potenciálních kupujících vstoupila v platnost již v roce 2016, kdy byla situace méně dramatická.



Ale silné zvýšení počtu obyvatel (především díky mladým lidem, kteří každý rok vidí v Austrálii "slibovanou půdu" pro sebeurčení), vyvolalo souběžné zvýšení poptávky.



Je třeba poznamenat, že životní náklady na australském kontinentě jsou jednou z nejvyšších na světě, ale každý může, dokonce s více pracovními místy (pravidelně registrovanými) dosahovat velmi vysoké úrovně pohody i solidní ekonomické základny.

Takže pro rezidenta je tato fantomová bublina do jisté míry znatelná.

Problémem jsou právě cizinci, kteří si zjevně potřebují najít apartmán, který se bude pohybovat na tomto kontinentu.



Předpovědi oznamují, že nemožnost mnoha kupujících si dovolit luxus (protože nyní je luxus) koupit nemovitost v Austrálii, povede k tomu, že si zvolí podpis nájemní smlouvy nebo dokonce ještě horší volbu pro jinou zemi.



Přitom bude australský trh s cihlami tendenci oslabovat a snížení cen bude možné na odhadovaném (a především očekávaném) prahu ze strany vlády.



Doufáme, že na lepší časy!





Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB