PŘEHLED TRHU GIBRALTAROVÉHO BÝVACÍHO TRHU

Gibraltarský trh s bydlením je "silný" díky rostoucí ekonomice a velmi nízké nezaměstnanosti. V posledních letech se toto území stalo centrem pro online hazardní průmysl a pro společnosti poskytující služby v oblasti finančních technologií, které společně tvoří téměř čtvrtinu pracovních míst v oblasti.

Gibraltar je pouhých 2,6 kilometrů čtverečních a v současné době prochází budováním boomu, protože vývojáři usilují o setkání s poptávkou na bydlení, kterou vytvořil příliv zahraničních pracovníků, z nichž mnozí upřednostňují moderní vývoj v okolí přístavů Ocean Village a Queensway Quay.

Vláda také povzbuzuje přestavbu čtvrti Upper Town, historické a velmi elegantní oblasti, která byla opuštěna. Bývalá policejní čtvrť tam byla nedávno přeměněna na byty.

V posledních pěti letech se ceny domů neustále zvyšují. Nový vysoce kvalitní byt se prodává v průměru zhruba 5 500 až 6 000 liber za metr čtvereční, v porovnání s přibližně 4 500 až 5 000 liber před pěti lety.

Trh s pronájmy je také velmi silný.

Během příštího roku bude k dispozici zhruba 400 nových jedno až čtyřlůžkových jednotek a dalších 500 až 600 studií a jednoložnic se bude nacházet ve fázích plánování, které by mohly přehřát spodní konec trhu jako spekulanti a investoři, kteří si koupili k pronájmu. Většina lidí, kteří přicházejí žít a pracovat v Gibraltaru.

Asi tři čtvrtiny zahraničních odběratelů jsou Britové. Zbytek je především evropský, i když existují i Izraelci a Austrálčané.

Zatímco poptávka je z velké části dovážena dováženou pracovní silou, silný trh s nájemními nemovitostmi přitahuje také zahraniční investory.

Daňová struktura vlády má tendenci přitahovat bohaté jedince, protože neexistují žádné kapitálové zisky ani dědická daň.





[od NYTimes]

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB