Chorvatsko: zpět na trať

Chorvatsko: zpět na trať.

S prodloužením o 56 000 km², s výhledem na Jadran, je Chorvatsko jednou z nejexkluzivnějších destinací v módě v roce 2018. Nejen pro turistiku: ve skutečnosti se mnoho cizinců rozhodlo přestěhovat nebo koupit druhý domov v národě s kapitálem Zagreb. První země na Balkáně, která vstoupila do EU (v roce 2013), přináší s sebou historii, která není jednoduchá, s neustálou nadvládou národů, které zanechaly své stopy. Od roku 1991 je nezávislým národem a je součástí bývalé Jugoslávie více než 70 let. Dnes je to poloprezidentská parlamentní republika.

Kromě historické části musíme věnovat pozornost tomu, proč se dnes znovu objevila ze všech front, do té míry, že investoři mohou najít a koupit si druhý dům v Chorvatsku. Stávající právní úprava stanoví daňové pobídky a jiné druhy pobídek pro investory na základě zákona o investičních pobídkách (GU č. 102/2015), zákona o změně a doplnění zákona o investičních pobídkách (Úř. Věst. Č. 25/2018). ) a zákona o strategických investičních projektech (GU č. 29/2018).

Investorskou pomoc poskytuje agentura „HAMAG BICRO“ pro malé a střední podniky a AIK - Agentura pro investice a konkurenceschopnost. Přímé zahraniční investice vzrostly o 7,5% ve srovnání s rokem 2017, celkem 1,8 miliardy EUR. V období od roku 1993 do loňského roku činila celková výše přímých zahraničních investic 32,6 miliardy EUR, z toho 2,4 miliardy EUR se týká investic do zpáteční cesty.

Hlavním investorem je Nizozemsko, které od roku 1993 investovalo celkem 6,7 miliardy EUR; na druhém místě je Rakousko (4 miliardy), poté Itálie (3,4 miliardy), Německo (3 miliardy), Lucembursko a nakonec Maďarsko s přibližně 2,8 miliardami.



Současná vláda, která je v úřadu od června 2017, má mezi své priority ekonomické oživení, fiskální konsolidaci, privatizaci a zahájení velkých a četných energetických, zelených a infrastrukturních projektů. Zde jsou dvě největší místa zájmu ( a krása) ke koupi nemovitostí v Chorvatsku: Záhřeb není jen hlavním a největším městem v Chorvatsku, ale také jeho centrem pro podnikání, vysokoškolské vzdělávání, kulturu, umění a volný čas. Moderní městské centrum s bohatým historickým dědictvím přitahuje každoročně zájem mnoha expatů.

Díky svému klimatu a příjemnému životnímu prostředí mohl být Záhřeb ideálním místem pro vaši expatriaci. Ceny domů kolísají mezi 160 000 a 200 000 eur za dům v centru. Istrie a její majáky jsou ideální pro ty, kteří se chtějí plně ponořit do chorvatské kultury „s výhledem na moře“. Ceny za pobyt v majáku začínají od 80 eur za noc, za nákup místo apartmánu v oblasti Istrie, na pobřeží, můžete navštívit tuto část webu: Realigro Chorvatsko.

Měsíční náklady na vysokou životní úroveň v Chorvatsku se pohybují mezi 400 a 700 EUR. Vše je samozřejmě založeno na místě a typu ubytování, které dáváte přednost.

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB