Finsko: ceny rostou v hlavním městě, ale národ se zpomaluje!

Finsko je součástí kolektivní imaginace v růžovém národě, který je obzvláště citlivý na téma udržitelnosti. Jako taková je považována za inovativní realitu navzdory své byrokratické - administrativní jednoduchosti.

 Na ekonomické úrovni. je solidní a orientovaný na mezinárodní obchod a těší se primárním zdrojům, o které mnoho dalších zemí žádá. A právě přítomnost těchto přírodních prvků také zaručuje strukturální jedinečnost budov v sektoru nemovitostí.

Přestože se tento úvod může zdát nadějný a optimistický pro Finsko, ve skutečnosti existují v současné době značné problémy.
Realitní sektor zaznamenává abnormální a bezprecedentní výsledky.

Pokud se v hlavním městě, ve skutečnosti, Helsinky, ceny nemovitostí i nadále rostou, a to díky nízkým úrokovým sazbám a celkovému zlepšení ekonomicko-finanční situace země.
Podrobná analýza průměrných cen domů vzrostla ve srovnání s posledním čtvrtletím roku 2018 o 3%, kondominií o 4% a konečně, pokud jde o řadové domy, hovořilo se o 2% nárůstu.
To se děje v Helsinkách, ale situace není v celé zemi homogenní.

Průměrná cena starých domů se ve skutečnosti zvýšila pouze o 1%,
Tato otázka však stále klesá. Postačí, když řeknu, že v loňském roce celkové transakce klesly o 10% na jednotce 50 000 jednotek, což následovalo po každoročním poklesu, který již v roce 2017 oznámila agentura Statistics Finland. Také povolení k pobytu pro bytové domy se snížila o 17% na základě 33 600 kusů během prvních deseti měsíců loňského roku.

Navzdory tomu, že se finská ekonomika na počátku roku 2019 zvýšila o 3, 4%, zdá se, že růst zbytku země se zastavil právě kvůli sektoru nemovitostí, který byl mírně blokován nedostatkem poptávky a nabídkou. nadměrné.

Obává se, že fáze „realitní bubliny“ by mohla být slavnostně otevřena v jedné ze severských zemí, kde se zdá, že krize nikdy nekorenila.

V roce 2000, jen aby zdůraznila, jak a protože tento národ byl vždy v čele, vláda odstranila požadavek, že nerezident je povinen získat zvláštní povolení za účelem získání sekundárního majetku ve Finsku.

 Cizinci byli proto umístěni na stejné úrovni jako Finové, otevírají se mezinárodnímu trhu s nemovitostmi a do místního přinesli nová zahraniční portfolia.
Stále však přetrvává potřeba, aby cizinci požádali o povolení k nákupu nemovitosti v souostroví Ahvenanmaa.

Co se stane v budoucnu ve Finsku?
Je těžké najít odpověď, vzhledem k tomu, že situace je v celé zemi obzvláště různorodá. Doufáme, že se poptávka může vrátit, aby byla úměrná nabídce, aby byla zaručena vyšší rychlost národního hospodářství.

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB