Rusko se zotavuje: na trhu dominují zahraniční investoři

Již jsme zmínili, že rok 2018 neskončil příjemně chladným Ruskem. V celém národním hospodářství, ale zejména v realitním sektoru, tento stát trpěl silným otřesem, vyplývajícím také z geopolitického napětí, které tuto zemi vždy charakterizovalo.

 Ale nakonec můžeme dát dobré zprávy! Rusko se zotavuje z této fáze stagnace díky intervenci zahraničního kapitálu. Hlavní investice spadají právě do sektoru nemovitostí, který podle statistických údajů dosáhl historických hodnot ve srovnání s posledních 10 let.

 Nová hnací síla nejchladnější evropské ekonomiky je 60 miliard rublů pro komerční nemovitosti a 70 miliard pro investice do rezidenčních nemovitostí.
Zahraniční transakce představovaly v roce 2018 zhruba čtvrtinu investic do nemovitostí, celkem 248 miliard rublů. Letos, již v lednu, se tyto prahové hodnoty rychle zvýšily as více než pozitivními výsledky.
Jediným limitem jsou sankce, do kterých lze snadno narazit, vzhledem k tomu, že Rusko je z geopolitického hlediska stále jediným státem, ale především z administrativního hlediska.

Pokud jde o ruské všeobecné ekonomické zlepšení, nemůžeme se zmínit o různých ukazatelích.
Cena ropy, hlavní produkt exportovaný Ruskem po celém světě, exponenciálně vzrostla a míra inflace prudce poklesla, což zjevně vedlo ke snížení úrokové sazby a obecně k lepšímu přístupu k inflaci. zahraničních investorů v Rusku.
Jak zasáhla ruská vláda?

Pro občany byly zavedeny četné vládní dotace, jako je snížení roční úrokové sazby ve výši 5%, umožnění stále mladším rodinám kupovat nemovitost i za více dotovaných cen. Vše je zjevně zaměřeno na „rozhodně rychlejší a inovativnější ekonomiku, která vidí nejen otce rodiny, ale také mladé lidi, kteří se rozhodnou investovat na ruském realitním trhu.
Jako další oživení trhu s nemovitostmi byly hypotéky dotovány těmi, kteří mají v úmyslu financovat nové projekty bydlení s cílem zlepšit a podpořit novou výstavbu.

Jaké jsou prognózy podle průmyslových ekonomů?
Ruské makroekonomické prostředí je předurčeno k modernizaci díky těmto radikálním, ale důležitým změnám pro celý státní systém. I když tato čísla nejsou vždy spolehlivá, protože je vždy nutné provést jak kvantitativní, tak především kvalitativní analýzu zkoumaného sektoru, faktem zůstává, že v posledním období se ruská ekonomika zotavuje po období hluboké deprese.

Doufáme proto, že to bude začátek revoluce ve jménu ruských cihel!

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB