Ceny v SAE nadále klesají: co se děje s nemovitostmi

Je to fakt: trh s obytnými nemovitostmi v Dubaji zažívá kritické období charakterizované exponenciálním přebytkem nabídky. Pokles začal již na konci roku 2018, s průměrnou měsíční hodnotou 8%. Ale to není vše. Obecně lze říci, že tato země je tak symbolická a reprezentuje nejneupravenější luxus, zejména pokud jde o majetek,
schodek také v luxusním segmentu.

Podrobněji, ceny vil klesly o 8,97% (-7,5% očištěné o inflaci) ve stejném období, které bylo zkoumáno dříve. Přidejte k tomu hlubokou depresi trhu Abu Dhabi. Ve skutečnosti již v únoru pokles cenového indexu rezidenčního sektoru klesl o 7,12%, a to jak z hlediska luxusu, tak i cenově dostupnějších nemovitostí.

Tak proč se investorům nedaří důvěřovat a neinvestují, jako dříve?
Až donedávna by koupě nemovitosti v těchto oblastech byla synonymem skutečných trvalých investic v průběhu let, pokud jde o hodnotu. Dnes však vzhledem k rozsáhlé ekonomické nejistotě a především nabídce, která je příliš nepoměrná k současné poptávce.

Dále, v 2018 přibližně 40,000 kusů bylo přidáno k Dubai obytnému součtu a jen 8,000 k tomu Abú Dhabi, dosahovat 251,000.

Mezi různými prvky, které tuto velmi nestabilní situaci velmi ovlivnily, připomínáme:

• Federal Mortgage Cap, zavedená v roce 2013, odvrátila růst cen rezidenčních nemovitostí v Abú Dhabí a Dubaji.
• trh byl také ovlivněn uplatňováním daně z přidané hodnoty (DPH) v lednu 2018. 5% DPH se v současné době vztahuje pouze na prodej domů tři roky po dokončení projektu. Prodej do tří let po dokončení má sazbu DPH 0%.
• Dubajské teritoriální oddělení nedávno zdvojnásobilo poplatky za registraci nemovitostí z 2% na 4%, aby snížilo poptávku po nemovitostech.

Obecně však ekonomika SAE zaznamenala v porovnání s rokem 2018 nárůst po období patových období předchozích let. Podle prognóz by měl být ekonomický růst zrychlen díky podpoře řady aktivit.

Pokud jde o hrubé výnosy z pronájmu v Dubaji, nyní říkají, že jsou mírné.
Apartmány v současné době v krásném Dubaji prodávají za přibližně 4 400 dolarů za metr čtvereční. Chci udělat podrobnější analýzu:

• Středně velké apartmány: průměrně 5,900 dolarů za metr čtvereční (m2)
• Menší byty (90 m2) jsou levnější, s prodejem kolem 4 400 dolarů za metr čtvereční.
• Na základě výzkumu z předchozích let si představujeme, že výrazně menší byty, řekněme 70 metrů čtverečních. a níže by mohla získat výnosy z pronájmu až do výše 7%.

Na závěr lze říci, že výnosy v Dubaji jsou stabilní, ale dny, ve kterých Dubaj vytvořil stratosférické výnosy, jsou nyní uzavřeny.

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB