Švédsko a trh s nemovitostmi: nové problémy na obzoru

Obvykle, když se odkazuje na severské země, je v kolektivní představivosti prvním charakteristickým prvkem blaho.

Sotva se zmiňuje slovo „krize“, vzhledem k tomu, že se jedná o skupinu zvláště aktivních národů a zaměřenou na trvalý cnostný rozvoj v každém sektoru.
Zdá se však, že 2019 tuto situaci nepotvrdila.

 Vskutku můžeme říci, že s ohledem na Švédsko a zejména na trh s nemovitostmi se zdá, že realita se zcela převrátila. Již několik let je nedostatek bydlení a ceny domů exponenciálně rostly.
Politika bydlení v posledních letech měla významný dopad, zejména na mezinárodní, ale i místní úrovni. Důvod, pro který byly aplikovány reformy a plány zaměřené na ochranu území z hlediska životního prostředí, ale také na podněcování podpisu kupních a prodejních smluv.

Program „Million Program“ je založen právě na nejrychlejším procesu urbanizace ve Švédsku. Mnoho nových domů bylo postaveno na předměstí a bylo zjevně méně atraktivní než ty v centru. Důvod, pro který byl realizován plán modernizace s cílem povzbudit investory ke koupi nemovitostí i v méně metropolitních oblastech.

Stavba těchto nových bytů však nebyla schopna udržet stabilní tempo až do bodu, kdy by se odrazila náhlý nárůst demografické míry.
Ve skutečnosti přistěhovalci čelí mnoha obtížím, pokud jde o nalezení nemovitosti, vzhledem k tomu, že hlavní město Stockholm je jedním z nejrychleji rostoucích měst v Evropě.
Abyste mohli podepsat nájemní smlouvu, musíte mít své švédské osobní identifikační číslo.

 Průměrná cena za pronájem bytu je 6500 SEK. Problém je však v čekací době na podpis smlouvy, protože je příliš mnoho občanů, kteří si přejí získat domov, ale dostupnost nabídky je přísně omezena.

Proč však ve Švédsku nebylo postaveno více domů?
Existuje mnoho důvodů, ale hlavní jsou následující:

• Ceny pozemků a stavební náklady vzrostly
• Státní dotace stavebním společnostem byly sníženy
• Akvizice a schvalování pozemků trvá příliš dlouho a příliš dlouhý proces

Je tedy možné vidět, že problémy s bydlením ve Švédsku se včera nenarodily, ale jsou výsledkem nesprávné vlády v průběhu času a nedostatku flexibility v kombinaci s vysokými stavebními náklady.
Stavební boom, který se snad s největší pravděpodobností může vzlétnout, může jednoduše zmírnit část této dramatické situace, ale ne úplně ji obnovit.
Doufáme proto, že díky zavedení nových rozsáhlých bytových a politických plánů může Švédsko konečně znovu získat rovnováhu.

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB