Irské nemovitosti a pověry

Přemýšleli jste někdy o tom, kolik kultury a pověr může ovlivnit náš život? Mnoho lidí má ve skutečnosti tendenci být vedeni (nebo se vyhnout určitým rozhodnutím) přesně z místních lidových přesvědčení. A v Irsku nabyla situace opravdu nadměrných rozměrů, které ovlivňují i nemovitosti.
Podle údajů shromážděných podle hlavních statistik je irské odvětví nemovitostí silně ovlivněno číslem 13. Ve skutečnosti, protože se považuje za nešťastné číslo pro adresy v Irsku, mnoho z nich nemá tendenci kupovat nemovitost s tímto bydlištěm nebo se mu dokonce vyhnout jako datum pro transakce s nemovitostmi.

Neodvažujeme se představit si, co by se stalo, kdybychom se připojili 13. v pátek! Ačkoli se to může v Irsku zdát paradoxní, bylo v tento den zjištěno snížení objemu transakcí, protože je považováno za jeden z nejnešťastnějších dnů celého roku. Podívejme se však na čísla. Mohlo by vás to ohromit, ale skutečností je, že budovy s číslem 13 mají levnější hodnotu téměř 5 000 EUR ve srovnání s národním průměrem.

Výzkum byl proveden na historiku posledních deseti let a vzhledem k tomu, že se situace nezměnila, si můžeme představit, že silná vazba na tradici a pověru v Irsku je zcela zakořeněna. Ekonom Ronan Lyons, ekonom z Trinity College v Dublinu, začal myšlenkou, která na toto téma hodně odráží.
Takto se vyjádřil:

 „Zatímco v kolektivní představivosti považujeme realitní trh za něco velmi racionálního, určeného velkými silami, které se odhalí během výměny, každá nemovitost potřebuje kupujícího a prodávajícího, tj. Jednotlivce, kteří mají svou vlastní vizi Kulturní pozadí, které přichází do hry spolu s dalšími malými faktory.

Pověra v Irsku proto hraje zásadní roli při výběru potenciálních investorů. Nemovitosti s číslem 13 jsou levnější než průměrná nemovitost, a navzdory všemu, pokud jde o transakce, lidé mají tendenci vyhýbat se podnikání v pátek 13.! "

Více než vyčerpávající vysvětlení ekonomu tedy ukazuje, jak je možné, že i v oblasti nemovitostí bude logika daleko od racionality ovlivněna.
Jaké jsou pozitivní aspekty irského trhu s nemovitostmi? Nákupy z mezinárodních portfolií budou s těmito pověrčivými tradicemi bezpochyby úzce spojeny.

Důvod, proč zahraniční investoři najdou v Irsku jedinečné příležitosti v pátek 13. nebo koupí nemovitostí s tímto číslem. Pokud se místo toho podíváme na rozsáhlou situaci, není možné pochopit, jaké budou prognózy do budoucna. Předem se doufá, že tato okolnost může vždy dobře zapadnout na irský a mezinárodní trh, aniž by to negativně změnilo jeho rovnováhu.

Pokud se však chcete dozvědět více, zveme vás, abyste zůstali informováni na našem portálu a dostávali všechny novinky týkající se světového trhu s nemovitostmi!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB