Řecký trh s nemovitostmi: jak a proč se zotavuje

Řecko bylo vždy vyhledávanou destinací jak mladých lidí, tak dospělých, a je známá po celém světě pro své přírodní krásy a jedinečnou a nenapodobitelnou kulturu.
Každý rok je zde mnoho návštěvníků, kteří se rozhodnou zůstat na jednom z řeckých ostrovů, aby si vychutnali křišťálově čisté moře, dlouhé pláže a krásné západy slunce.
Ale Řecko je také zemí, která se dokázala dokázat vykoupit, aby získala vítězství i po kritickém pohromě, který zasáhl všechna odvětví hospodářství, a nikoliv samotný národ.
Navzdory krizi, která doslova zaujala tento stát, a to jak z ekonomického hlediska, tak z politického i sociálního hlediska, zdá se, že rok 2019 je pro Grécko obloukem.
Ve skutečnosti již v prvních dnech ledna byly zaznamenány vynikající výsledky týkající se politiky zaměřené na obnovu tohoto národa, které se zdálo být na pokraji propasti.
Důvod, který přinesl řadu výhod v různých odvětvích, se bezpochyby zrodil z hnací síly cestovního ruchu.
Podívejme se podrobně.
Hlavní program s názvem Zlatá víza přilákal velké investory v zemi, což umožnilo Řecku aktivně se podílet na iniciativě Silk Road, vstoupit na čínský trh a samozřejmě přilákat co nejvíce k řeckému poloostrově zahraniční kapitál možný.
 Náměstek ministra grécke ekonomiky zdůraznil, jak tento projekt učinil Řecko vysoce konkurenceschopným v krátkém čase, což zemi umožnilo rozšířit skupinu potenciálních investorů a umožnit jim zvolit si koupi nemovitostí od 250 000 eur ,
Aktivní investoři jsou zastoupeni Tureckem, Ruskem, Čínou, Egyptem a dalšími severoafrickými zeměmi, a to díky možnosti získat vízum a vstupovat do výše zmíněného programu.
Zlaté vízum skutečně přineslo vynikající výsledky, pokud jde o rychlost oběhu transakcí a jejich násobení. Desítky investorů, kteří nakupují nemovitosti, získají povolení k pobytu automaticky. V prvních třech čtvrtletích loňského roku vzrostly ceny nemovitostí o 3% ročně.
 V Soluni se nemovitosti zvýšily o 0,8% z hlediska ceny.
Ale rozhodující úlohu v této zemi přinesla velmi silná poptávka po pronájmu nemovitostí, zejména v zájmu turistů a pracovníků.
 Rezidenční investice na základě pronájmu se zvýšily o 12%, což umožnilo řecké ekonomice a zejména trhu s nemovitostmi řídit celý národ, jenž riskoval jen před několika lety, aby se úplně ocitl na kolenou.

Co říci, doufáme, že Řecko může i nadále ovládat scénu na svůj plný potenciál!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB