Barcelona a trh s nemovitostmi: město se stává "pro bohaté"

Je známo, že některé obzvláště fascinující místa nejsou nikdy ovlivněny kritickými obdobími jako ostatní. Ať už je to v létě nebo v zimě, ve vysoké nebo v nízké době, existují tato aktivní města a zejména pod hledáčkem investorů 365 dní v roce. Často se však může stát, že kvůli této velké autonomii se křivka nabídky může posunout směrem k dobře definovanému cíli: budoucím bohatším investorům. To vše se právě děje ve Španělsku, právě v jedné z nejkrásnějších a nejatraktivnějších měst: Barcelona.

Ve skutečnosti, v prvních měsících roku 2019, na trhu s nemovitostmi nebyl ani dům za méně než 150 000 eur. Tento detail, který se zjevně může zdát okrajový, ve skutečnosti představuje příznak skutečně významné změny. Barcelonská nemovitost mění tvar, přizpůsobuje se novému členění bohatství.
Již v roce 2018 došlo k výraznému nárůstu cen nemovitostí dokonce v hlavním městě Madridu o 16,4%, což se v celostátním měřítku ukázalo s dobrou sazbou o 13%.

Po zhroucení, které protagonistu Barcelony vidělo v roce 2007, v roce 2014 Španělsko zahájilo novou éru: pozitivní trend, který se zdá, že dosáhl historických vrcholů. Problém, který vyvstává z této situace, je dán absencí velkého a rozmanitého bytového fondu, který dokáže uspokojit každou žádost na trhu, preferuje zřejmě užší a finančně silnější kruh.
Nezpochybnitelný tlak poptávky způsobil jakýsi "efekt nárazu", který výrazně snižuje možnost nalézt nový majetek jak v Barceloně, tak v Madridu. Důvod, proč se vlastnosti časem stávají demodé, zatímco potřeby investorů se mění a mění ve smyslu společnosti, politiky a dokonce i okolního prostředí.
Další oblastí, která nejlépe reprezentuje tuto situaci tak silnou z ekonomického hlediska, ale především nemovitostí, je takzvaná "Diagonal Mar", oblast, kde se v roce 2018 dokončily prodeje za 12 000 eur za metr čtvereční. Samozřejmostí jsou starobylé a luxusní vily a podkroví vybavené veškerým komfortem a nádherným výhledem na moře.

Nicméně existují také zařízení určité úrovně, jako jsou hotely, konvenční a obchodní centra, nemluvě o muzeích a soukromých plážích, které každoročně lákají turisty z celého světa.
Transakce se však zvyšují, přičemž nárůst tržeb činí 8% oproti roku 2017. Největšími investory španělských cihel jsou Italové, následovaní Američany a Němci.
Co říci, zdá se, že španělská cihla je zlatá!

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB