Ceny nemovitostí se dramaticky zvyšují: podivný případ Finska

Vynikající vzdělávací systém, bezvadné služby, kvalita života mezi nejvyššími. Mohli bychom pokračovat neomezeně ... když mluvíme o Finska. Zdá se, že tato země je tak dokonalá, že v mnoha směrech vytváří silnou a srdečnou soutěž s USA.

Přesto tento přebytek v pozitivním případě sankcionoval a stále postihuje sektor tohoto národa: sektor nemovitostí.

Podle výroční zprávy Economistu se zdá, že nalezení domova v Helsinkách je extrémně nákladné, a to tak, že potenciální kupci si mohou změnit svůj názor, když se začnou vyrovnávat se stratosférickými cenami tohoto státu.



Ve Finsku je zhruba 2,6 milionů domácností, z nichž 40% tvoří rodinné domy.

Finská demografická transformace výrazně ovlivnila nabídku tak, aby dosáhla děsivého výsledku: méně cizinců má zájem investovat do finské cihly.



Ačkoli stavební odvětví výrazně vzrostlo, nabídka byla soustředěna v oblasti kapitálu, takže bylo tak složité převzít vlastnictví nemovitosti za příznivé ceny.



Ve skutečnosti, čím větší je potřeba vybudovat nové domy, tím větší jsou náklady, které vzniknou.

Ceny prodeje nemovitostí oscilují okolo 6 tisíc eur za metr čtvereční, takže se zdá, že neexistuje žádný rozdíl mezi průměrným nízkým a luxusním rezidenčním trhem.



A to není všechno. Prognózy naznačují konstantní a pravděpodobně nezastavitelný nárůst cen (také zaručený bohatstvím národa a vysokou kvalitou života, nespornou hodnotou).



Podívejme se podrobněji na nejluxusnější oblasti.

Okres Lautasari, ostrov obklopený zelení v Baltském moři, začíná na 18 tisíc eur.

Jedná se o jednopodlažní rodinné domy a vily, také moderní a nedávno postavené, z nichž některé mají soukromé přístaviště, na které je mořský člun.



Ve vnitrozemí, starobylé domy z minulého století, začínají od 10 000 eur za metr čtvereční.

Můžeme mluvit o spekulativní bubline? To ještě není jasné, ale určitě není situace vhodná pro malé investory, kteří chtějí ve Finsku jen malý roh míru.

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB