Kolaps investic do nemovitostí v Rusku: nejnovější zprávy

Kdo nikdy nechtěl prozkoumat Rusko ve všech svých veličinách?
Každým rokem jsou miliony turistů, kteří se rozhodli navštívit tuto krajinu tak bohatou na historii a současně unikátní z ekonomického, ale i společenského hlediska.
Po fotbalovém světě v roce 2018 se zdá, že počet návštěvníků se zastavil a ještě vážnější je, že ekonomika obecně je zcela spánkující.
Podle nedávných statistických zjišťování Rusko prochází velmi kritickým obdobím, a to jak z ekonomického, tak i sociálního hlediska.
 Zvláště odvětví, které trpí velkou měrou z této nepříznivé situace, je nepochybně realitní odvětví. Objem investic do nemovitostí dosáhl v roce 2018 2,9 miliardy dolarů, což představuje pokles o 40% oproti předchozímu roku (který místo toho dosáhl 4,8 miliardy dolarů).
Výsledky jsou velmi blízké historickému poklesu v roce 2015, kdy byla ekonomika zastavena po dlouhém období recese.
Hlavní příčinou tohoto výsledku jsou sankce proti Rusku vyplývající z volatility na nových hlavních trzích a drastického poklesu cen ropy.
V současné době se na rozdíl od roku 2015 vyznačuje výrazná změna tržní rovnovážné křivky (v tomto případě nemovitostí) směrem k poptávkové linii. Ve skutečnosti jsou vlastnosti na ruském trhu s nemovitostmi stále méně a méně, ale i zahraniční kapitál určený k investování do ruských cihel je stále vzácný.
 Zejména kancelářský sektor je stále jedinou hnací silou celého systému s celkovým objemem 30%.
Petrohrad pokračoval ve zvyšování svého "podílu" na ruském trhu s nemovitostmi, avšak s havárií 66% oproti 78 v roce 2017.
Zatímco příspěvek zahraničního kapitálu je stále vyšší než v předchozích letech, totéž nelze říci o národních investorech, kteří se čím dál méně zajímají o koupi nemovitosti v Rusku, mají tendenci sbližovat své ekonomicko-finanční zdroje nebo v jiných sektorech nebo dokonce iv zahraničí.
Prognózy za současný rok se také nezdají být pozitivní. Ve skutečnosti se očekává, že v důsledku sankcí zůstane ekonomický růst kolem 1,2%.
Takže se obává, že maximum, které se investice dotýká v roce 2019, bude 3,5 miliardy dolarů.
Dokonce i hotelový sektor, který se zdá být v plné krizi, protože zaměstnanost klesla na 55%, způsobila na trhu s nemovitostmi značné škody.
 Obecně platí, že celé ruské hospodářství je založeno na domácích obchodech a na cestování, volném čase nebo podnikání, a proto se nedostatečný zájem o tyto ekonomické kategorie výrazně ovlivnil celý systém.
Doufejme, že nový rok bude mít štěstí na tuto zemi, která se bohužel zdá, že zmrazila všechny své nejlepší karty pod chladným chladem Moskvy.

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB