Znovuzrození nemovitostí? Zde jsou výsledky prvního semestru

Objem investic do komerčních nemovitostí na celém světě se ve srovnání s loňským rokem výrazně zvýšil. Z finančního hlediska se v prvním čtvrtletí hovoří o více než 400 miliardách dolarů. Vyhlídky na druhou část roku 2019 se také zdají být vynikající, s mírným nárůstem úrovně ekonomiky, zejména v USA, a příslušným snížením úrokových sazeb. Jaké jsou hlavní aspekty, které charakterizovaly první polovinu tohoto roku?

• Globální (komerční) investice do nemovitostí, definované jako CRE, se souvisejícími operacemi na úrovni účetní jednotky dosáhly ve druhém čtvrtletí 2019 250 miliard USD. Růst o téměř 20 procentních bodů ve srovnání s předchozím čtvrtletím , ale v čistém poklesu (mínus 7,5%) od druhého čtvrtletí roku 2018.
• Americké trhy, přesně od EMEA a APAC, od prvního čtvrtletí vykázaly oživení investic, ale kromě nedostatku kvalitních aktiv na prodej kromě snížení počtu ultralehkých transakcí.
• Silné leasingové aktivity podpořily novou poptávku investorů po (standardních) kancelářských aktivech.
• Přes nárůst transakcí v kancelářích se průmyslová i hotelová aktivita stabilizovala.

Investice do kancelářského sektoru vydláždily cestu růstu ve druhém čtvrtletí. Zejména v městech Berlín, Tokio, Boston a San Francisco došlo k jasnému zvýšení transakční hodnoty o více než 50% ročně.

 Úžasné výsledky, s ohledem na kritická období, která charakterizovala celou světovou ekonomiku. Zatímco většina sektorů, které spadají do realitního světa, měla méně transakcí než v posledních několika letech, nabídky přesahující 100 milionů dolarů vynikly v kancelářském sektoru.

K čemu je tento účinek způsoben? poptávka ze strany uživatelů vysoce kvalitních kancelářských prostor zůstala vysoká díky zdravému růstu zaměstnanosti. Světová ekonomika prochází jedenáctým rokem, který je oficiálně nejdelším růstovým cyklem, kdy investoři chtějí, aby stabilní trofejní aktiva byla schopna zaručit značné peněžní toky a potenciální ochranu proti poklesu.

V Evropě se investiční aktivita v některých částech Evropy zlepšuje, zejména v kancelářském a rezidenčním sektoru. I přes všechno je však nedostatek kvalitních produktů na trhu značným omezením, navíc stále existují nejasnosti ohledně stále nepolapitelnějších a proměnlivějších politik EU v oblasti kontroly nájemného, které mohou tlumit a odrazovat zájem budoucích investorů v tomto odvětví. rezidenční.

Asie se naproti tomu stala populárnější mezi globálními investory. V první polovině roku 2018 poskytlo meziregionální kapitál pouze 7,6% celkových asijských investic. V první polovině běžného roku dosáhl meziregionální příliv kapitálu 11%.

Zejména investice CRE u obyvatel ze Západu v Číně a Singapuru vzrostly o 350%, respektive o 71%, v první polovině roku 2019 ve srovnání s první polovinou roku 2018. Co můžeme říci, doufáme, že tato pozitivní vlna může v následujících letech nepřetržitě pokračovat!

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB