Zvýšení cen v Gruzii: nejnovější zprávy

Trh s nemovitostmi v Gruzii zůstává stabilní. Toto jsou nejnovější zprávy ze světa nemovitostí. K uspokojivým údajům přispěly i další odvětví, například rychle se rozvíjející odvětví cestovního ruchu.

Jak se však v průběhu roku vyvíjely nemovitosti v Gruzii? A především, proč se poptávka zvýšila i přes omezenou nabídku?

Začněme na pozadí loňského roku přítomného v Gruzii. Během roku 2018 a do prvního čtvrtletí roku 2019 se průměrná cena bytů zvýšila o 7,1%.

Rozhodujícím prvkem byla přítomnost tohoto nárůstu v celém národě. Na povrchu by se zdálo, že celek je faktorem daleko od jakékoli pozitivní prognózy. Místo toho podle toho, co je místo toho zastoupeno hlavními statistickými úřady, zvýšení cen jednoduše přispělo k urychlení národního hospodářství a zavedení nového zahraničního kapitálu v zemi.

Z hlavních okresů, které zaznamenaly pozitivní cenovou nabídku, si vzpomínáme:

- Samgori (24%)
- Krtsanisi (16%)
- Chughureti (15,1%)
- Gldani (14,1%)
- Didube (13,4%)
- Isani (12,1%).
- Nadzaladevi (10,1%),
- Saburtalo (10%),
- Mtatsminda (7,5%)
 - Vake (6,7%).

Zlepšení v realitním sektoru se proto pravděpodobně přelévá do bankovního sektoru, kde dojde k neúměrnému nárůstu zákazníků, pokud jde o poptávku po úvěrech a hypotékách.

Od roku 2018 se ekonomika v Gruzii ve skutečnosti rozrostla o 4% a pravděpodobně se rozšíří až do konce tohoto roku, s dosažením bezprecedentních vysokých úrovní.
Faktorem, který přispěl k této pozitivní vlně, bylo také představení zavedení možnosti nákupu nemovitostí pro cizince, rezidenčních i komerčních (s výjimkou zemědělské půdy) pro cizince.

Jaké jsou však objemy prodeje?
V roce 2018 činily objemy prodeje v hlavním městě 34 591 jednotek, tedy celkem 4 miliardy GEL. O 31% více než před rokem. Vidíme však rozdíl mezi novými a stávajícími.
V prvním případě se celkové tržby ve srovnání s rokem 2018 zvýšily o 23%. U nových se celkový prodej zvýšil o 50%, stále ve stejném období.

I přes všechno však stavební sektor stále klesá. Tento jev zatím nemá akreditované příčiny. Vládní politiky pravděpodobně toto odvětví nijak zvlášť nepodporují.
Klesající hypoteční sazby však umožňují, aby nemovitosti v Gruzii zůstaly na nejvyšší úrovni.
Pro budoucnost neexistují spolehlivá data. Je zřejmé, že jak ekonomové, tak i průmysloví odborníci se zdají být více než optimističtí. Jediným problémem je absence nabídky, která uspokojí stále rostoucí a pozitivní poptávku.

Doufáme, že tato prognóza bude mít požadované výsledky. Prozatím vás zveme, abyste zůstali na našem portálu informováni o všech novinkách na světovém realitním trhu!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB