Jak ovlivnil Brexit francouzský trh s nemovitostmi?

Víme, že Brexitův efekt, který je tak obávaný a očekávaný mnoha zeměmi, nepochybně ovlivňuje mnoho občanů, obyvatel a ne ve Spojeném království.

Většina cizinců, kteří jsou v současné době na tomto území, se ptají na některé otázky, týkající se výhodnosti nového systému, který země brzy přijme.

 Proto jsou všechna hospodářská odvětví konfrontována s okolností, která je přinejmenším nejistá a která zřejmě nemá žádné konkrétní důsledky. Toto omezení však není jen patovou situací pro jedno z nejstarších království v Evropě. Ve skutečnosti představuje velkou příležitost pro stát, který je blízko, ale zároveň diametrálně odlišný od Velké Británie.

Mluvíme o Francii. Sektorem, který má prospěch zejména z efektu Brexitu, je sektor nemovitostí, zejména pak luxusní segment. Od počátku tohoto fenoménu bylo v oblasti kupních a prodejních smluv uzavřených mezi Francouzi a tzv. Brexitery dosaženo přibližně 3 milionů eur. Většinou se jedná o otce rodin, protože hledání nemovitosti ve Francii je spojeno s blízkostí, v okolí se nachází hřiště - sport a školy. Mezinárodní (soukromé) školy jsou velmi populární a jasně chápou, jak referenční segment není standardní, ale spíše luxusní segment, který se v současné době jeví jako „levný“.


Příchod nového zákazníka na francouzský trh s nemovitostmi zaručuje rozhodně vyšší celkovou kupní sílu, než je průměr místních občanů, což přispívá ke zvýšení cen nemovitostí, které se však zdají být výhodnější než britské. Existuje tedy silný nadbytek poptávky, zejména v hlavním městě, proti jasnému nedostatku nabídky.
V oblasti mučedníků-Montmartrů je luxusní trh plynulý a vychází z cen (rekordů), jako je 20 000 eur za metr čtvereční.

Nejprodávanější domy s více než milionem eur jsou vymezeny v okolí Paříže, a to díky dokonalému poměru kvality a ceny, který je pro investory velmi příznivý. Potenciální blízkost historického centra, umění, městská živost a noční život jsou jen některé z prvků, které podněcují stále více lidí ke koupi nemovitosti ve Francii, bez ohledu na vysoké ceny.

Paříž proto zažívá fázi velké expanze, která je natolik definována jako megalopolis nemovitostí. Je však třeba mít na paměti, že kupující jsou obzvláště selektivní: domy, na které je zaměřena pozornost, jsou obnoveny, zelené, domotizované a inovativní, aniž by zanedbávaly moderní, luxusní a rafinovaný francouzský styl.

Podivné, ale pravdivé, zdá se, že velmi obávaný výstup z Evropy z Evropy způsobuje křivku na trhu s nemovitostmi ve prospěch Francie. Doufáme, že tuto situaci zlepší, a to i bez pomoci dalších východů!

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB