Investice do nemovitostí: kolik investovali Evropané od roku 2008?

Obzvláště v Evropě zůstává nemovitost obzvláště aktivním trhem. I přes krizi, navzdory zvýšení cen ve velkých městech, která v některých případech činí trh pro mnoho investorů nepřístupným, faktem zůstává, že cihla zůstává zárukou. Získání nemovitosti ve skutečnosti s více či méně významnými výdaji je stále cílem mnoha Evropanů. Je tomu tak proto, že ve střednědobém až dlouhodobém horizontu může být taková investice skutečně produktivní, ale také proto, že mezi několika málo jistotami, které jsou v současnosti v Evropě přítomny, má další majetek synonymum pro budoucí bezpečnost.

Přemýšleli jsme však někdy o tom, kolik jsme investovali od roku 2008 na evropském trhu s cihlami? Jak se různé země Unie pohybují směrem k trhu nemovitostí? Abychom lépe pochopili situaci jako celek, vybrali jsme deset nejlepších národů, které se v této oblasti odlišily. Budeme rozumět tomu, jak se trh vyvíjel, a samozřejmě, jak se v současnosti vyvíjí.

Na desátém místě najdeme Českou republiku, procento příjmů investovaných do tohoto státu je 8%. Úroveň, která si zaslouží zmínku, pokud se domníváme, že v poslední době tento stát investoři významně přeceňovali.

Na devátém místě, slyšíme, najdeme Německo. No ano. Německá moc se nedokáže umístit v první pětce. Možná kvůli příliš drahým cenám nemovitostí, nebo možná kvůli nedostatku zájmu o národ jako celek. Situace je však jasná. Od roku 2008 do současnosti nebyl žádný takový zájem, který by této zemi umožnil ovládnout scénu.

Osmé místo obsadené italskou botou. Bella Italia dosahuje 9,22%. Snad kvůli nesporné kráse, kterou hostí, kvůli její historii nebo kvůli krizi, která výrazně snížila ceny (s výjimkou velkých měst). Skutečností je, že se této zemi podařilo obejít Německo (alespoň v oblasti nemovitostí). Realitní šíření, které zvrátilo situaci!

Ihned po Itálii identifikujeme rafinovanou Francii. Bude umělecké dědictví možná tolik stimulovat kupující? Výsledek je zcela jasný. Investoři tuto zemi hodně preferují ve srovnání s předchozími dvěma, navzdory politicko-institucionálním otřesům, ale také z hlediska bezpečnosti (pomyslete na četné útoky, které bohužel ovlivnily národ).

Skákáme ze šestého na čtvrté, respektive obsazené Belgií (10,05%) Holland (10,18%) Finsko (10,68%). Potom dorazíme na pódium. K úžasu mnoha čtenářů na třetím místě najdeme Kypr. Zvláštní, ale pravdivé, k překonání chladného a bezpečného Finska, země slavné snahou o dokonalost ve všech hospodářských odvětvích, teplém a ne tak avantgardním národě. Kyper se ve skutečnosti řadí mezi 11,02 procentního bodu mezi první tři.

Druhé místo obsazené Lucemburskem. Od tak malého, ale dobře organizovaného státu jsme mohli očekávat jen takové vysoké skóre. Centrum plné skvělých příležitostí, definované jako evropský pupek, věříme, že tato pozice je více než zasloužená, bez ohledu na počet. Vnímané jistoty a pracovní příležitosti se dostaly do srdcí investorů, kteří se také rozhodli investovat do kapitálu bez ohledu na náklady.

A na prvním místě? Norsko stojí na vrcholu našeho žebříčku. Příjmy investované v této zemi činí 11,37%. Národ, který zaručuje bezpečnost, pořádek a impozantní kvalitu života. Ceny se liší od centra k periferii, ale v zásadě raději utratíme více, ale majetek máme na pozemku v místě, které uspokojí mnoho očekávání.

A vy, do které země chcete investovat?

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB