Boom v cenách nemovitostí? V Kanadě to skončilo!

Ekonomika je téměř vždy nepředvídatelná. Existuje mnoho faktorů, které mohou určit úspěch jedné strategie a selhání ostatních. V zásadě, když období vzkvétá, i když některé ceny mohou být vysoké, křivka poptávky se nezmění, ale dokonale splňuje křivku nabídky.

Pokud je tedy snadné pochopit, kdy národ prochází vynikající fází, na druhou stranu není možné předpovědět, jak dlouho bude tato závorka trvat. Byl to fenomén, který v několika ohledech ovlivnil jeden z nejjedinečnějších a nejzávažnějších států světa: Kanada!

Po neustálém a náhlém nárůstu cen nemovitostí, v posledních letech, až do historického maxima zaznamenaného v roce 2018, dochází v této zemi k prudkému zpomalení, po němž následuje paralelní pokles, doprovázený stále rostoucími úrokovými sazbami a pomalá ekonomika. Kromě poklesu poptávky dochází také k silnému oslabení sektoru stavebnictví, který byl vždy lídrem kanadského národa.

Prodejní smlouvy se ve srovnání s posledním čtvrtletím roku 2018 snížily o 20%. Do této odvětvové krize však vstupujeme ještě více, s ještě podrobnější analýzou.
Podle kanadské asociace nemovitostí (CREA):

• Ceny bytů zaznamenaly roční výnosy 4,85% - v loňském roce však vzrostly o 19,69%.
• Řadové domy vzrostly o 3,06% - v loňském roce však vzrostly o 12,07%.
• Průměrná cena jednopodlažního rodinného domu klesla o 0,27%, zatímco dvoupodlažní domy vzrostly o 0,4%.
• Ceny domácích nemovitostí ve Victoria vyzdvihují největší nárůst o 5,95% ve srovnání s rokem 2018, následuje Ottawa (5,8%), Hamilton (4,48%), Montreal (4,27%), Toronto (3, 62%) a Vancouver (1,41%)).
• Calgary deflovaly ceny domů (-2,64%), Edmonton (-1,87%), Winnipeg (-0,49%), Quebec (-0,14%) a Halifax (-0,04%) ).

Jedním z problémů, které vyvolaly tuto patovou situaci, je, jak jsme již zmínili, extrémně vysokými daněmi. hrubé nájemné podléhá pevné dani ve výši 25 procentních bodů.

Nerezidenti se však mohou rozhodnout platit podle čl. 1 písm. 216 zákona o dani z příjmů, daně z jejich čistého příjmu v progresivních federálních sazbách. I nerezidenti, kteří si vybírají sekci 216, podléhají přirážce ve výši 48%.

Také vám připomínáme, že pouze 50% kapitálových zisků podléhá dani. Kapitálové zisky se počítají odečtením nákladů vzniklých při prodeji a koupi nemovitosti, kapitálových výdajů a takových nákladů, jako jsou dodatky a vylepšení majetku.
Je důležité si uvědomit, že v Kanadě neexistuje žádná dědická nebo dědická daň!

Zdá se to divné, ale v tom všem je stále ještě jeden bod, který umožňuje kanadskému trhu s nemovitostmi zůstat nad vodou. Jedná se o transakční náklady: velmi nízké!

Doufáme, že můžeme aktivovat politiky zaměřené na řešení těchto problémů, aby se tato země mohla vrátit k maximální kráse!

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB