Afghánský trh s nemovitostmi: celkový chaos

Afghánistán, zpustošený po desetiletí vnitřními válkami, je kolébkou asi 30 milionů obyvatel, kteří žili bohužel v podmínkách absolutní chudoby. Dvacáté třetí místo zaujímá tato země v žebříčku zveřejněném časopisem Global Finance zemí s nejvyšší úrovní chudoby a bídy, zatímco pro Transparency International je Afghánistán jedním z nejzachovalejších zemí na světě.

Spojené státy vždy varovaly zájemce o koupi nemovitosti v Afghánistánu, právě proto, že tyto prvky jsou nepochybně rozhodující a přinášejí tomuto národu méně pozitivní smysl. Kromě toho je třeba poznamenat, že Afghánistán zůstává jedním z největších výrobců drog.

Ale teď se dostáváme do sféry, která nás nejvíce zajímá, to je ten, který se týká trhu s nemovitostmi. Bezpochyby jedna z hlavních výsad, která charakterizuje afghánskou cihla, je její chaotická a matoucí povaha. Neexistuje žádný systém evidence pozemků a téměř všechny transakce (82%) se vyskytují bez kontroly a dokumentace.

Proto se vyskytují situace, kdy se stejný pozemek objevuje ve vlastnictví různých kupujících a samozřejmě jurisdikce bez správné dokumentace nemůže vyřešit nespočetné spory, které vznikají.

Ruku v ruce s tímto vážným nedostatkem cestuje také nelegální výstavba. Podle ARAZI bylo nelegálně postaveno zhruba dvě třetiny obytných nemovitostí ve velkých městech a oblastech národa. Standardní povolení k výstavbě nemovitosti od začátku vyžaduje 12 měsíců, zatímco její peněžní hodnota se rovná 80% nemovitosti. Proto je snadné pochopit motivaci, která stojí za vyhýbáním se "nemovitostí". Navzdory všemu se však úřady pokusily vyřešit a vyřešit tuto pohromu, ale bez úspěchu. A náklady na nemovitosti? Podle Mezinárodního měnového fondu v roce 2010 pocházelo ze zahraničí 90% investic. Ale otázka je další. Proč? Vzhledem k nízkým, skutečně velmi nízkým nákladům na nemovitosti, které od roku 2000 do roku 2017 přispěly ke stavebnímu boomu v této zemi, se oživily především díky hlavním městům významných osobností pracujících na různých mezinárodních velvyslanectvích. Ale otázka, přestože se Spojené státy snaží zabránit tomu, nezdá se, že se zastaví. Populace se stále zvyšuje a ze zřejmých důvodů musíme najít ubytování.

Co se týče detailů cen za metr čtvereční, mluvíme o číslech, které jsou kolem 300 až 1500 dolarů, zatímco nájemné začíná od 50 dolarů za měsíc až do maximální výše 700 dolarů v závislosti na velikosti.

Hospodářská krize zhoršuje nerovnosti v takové míře, že se očekává další kolaps a zavedení korupce v příštích letech

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB