Obrovský potenciál realitního trhu Botswany

Navzdory tomu, že se nejedná o velmi jednoduchou realitu v mnoha ohledech, protože je extrémně zaostalá, zdá se, že tato zaostalost není v realitním sektoru Botswany přítomna. Podle hlavních ekonomů, kteří se pustili do kvantitativní a kvantitativní analýzy národa, a to i bez oficiálního hodnocení, je tato země opravdu na odrazovém můstku k dosažení poměrně ambiciózních cílů.

Nedostatek poměrně široké a pestré nabídky bydlení způsobil výnosy z pronájmu, které dosáhly 9,5%. Jen minulý měsíc byly tyto počty o tři procentní body nižší, což ukazuje, jak v tak krátkém čase může stát opravdu něco změnit!

Výzkum, který provedla CAHF, což je zkratka pro Centrum pro finančně dostupné bydlení v Africe, ukázal, že nemovitosti podléhající nájemním kontaktům v hlavních městech nabízejí a pravděpodobně budou i nadále nabízet velmi vysoké hrubé výnosy podle průměrných standardů. Přibližně 7,9%! Předmětem tohoto zvýšení budou i obytné budovy, které se nacházejí mimo centrum metropole (nárůst o 5%).

Ale kolik stojí v současné době nákup nového nemovitosti? Za budovu o rozloze 60 metrů čtverečních začíná cena 370 000 BWP, což odpovídá 36 000 USD.
V opačném případě k podpisu nájmu, průměrné nájemné za rezidenční nemovitosti je 300 dolarů měsíčně.

V tom všem je možné pochopit, jak je Botswana považována za jednu z nejatraktivnějších destinací pro turisty, protože přinesla přibližně 70% celkových investic do nemovitostí na celém kontinentu.
Dále musíme zdůraznit, že čelíme extrémně svobodnému národu, pokud jde o hospodářskou politiku. Regulační prostředí a štíhlá byrokracie umožňují silné otevření se světovému trhu a zahraničním investicím.

Podívejme se na nějaké načasování v tomto ohledu.

Podle zjištění Světové banky trvá registrace nemovitosti v Botswaně přibližně 12 dní ve srovnání s průměrem 57 dní pro subsaharskou Afriku.

Proces činí přibližně 5,1% hodnoty nemovitosti. S cílem zvýšit úroveň bezpečnosti vlastnictví a především zvýšit transparentnost ve vlastnictví půdy a nemovitostech aktivuje Ministerstvo půdy a bydlení národní zařízení pro evidenci půdy.

A jaké budou budoucí prognózy? Očekává se, že jak poptávka, tak hodnoty půdy v Botswaně budou v průběhu roku 2019 mírně přetrvávat, což podle místních odborníků podpoří zlepšení ekonomických podmínek.
 
Také si uvědomujeme, že daně z příjmu jsou v Botswaně mírné.
Zde je stručný přehled:

Příjmy z pronájmu: zdaněny progresivními sazbami od 5% do 25%.

Kapitálové zisky: zdaněny progresivními sazbami od 5% do 25%.

Dědičnost: staženo při progresivních dávkách, od 5% do 25%.

Obyvatelé: obyvatelé jsou zdaňováni z příjmů v progresivních sazbách od 5% do 25%.

Co říci, doufáme, že Botswana může tímto tempem pokračovat!

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB