Nemovitosti a luxus: protože majetky s vysokou čistou hodnotou raději půjčují

Jak jsme již předpokládali v jedné z našich předchozích hloubkových analýz, zdá se, že prodejní trh pro velké jablko stagnuje. To, čemu jsme nerozuměli a v současné době to odhaluje, je však nezájem o prodejní smlouvy, výhoda nájemních smluv.

Tento jev by se však jevil jako zcela normální, pokud by byl učiněn odkaz na obecný, nespecifický cíl. Co nás nutí myslet a nechává nás trochu zmatené, je skutečnost, že zkoumaným segmentem investorů je luxus, konkrétně segment s vysokou čistou hodnotou. Tento pojem definuje kategorii, která má obrovské bohatství, aby si mohla dovolit investici určité úrovně.

Proč se tedy s těmito problémy setkáváme i v luxusním segmentu?
Ve skutečnosti je skutečným problémem problém omezený na koupi nemovitosti a nikoli na nájemné. Důvodem je, že se pro „luxusní pronájem“ vytvářejí nové oblasti, které stále více vyhovují potřebám dotyčných jednotlivců, ale podle mnoha je dokonce výhodnější.

Podle Malina, předsedy městských biotopů, někteří investoři „s vysokou čistou hodnotou“ si raději pronajímají, než kupují, své vlastní domy, protože jsou motivováni vysokou úrovní nabízených služeb a (především) flexibilitou pocházející z „částečné“ investice a nikoli ve střednědobém až dlouhodobém horizontu.

Stále je představitelem CH, pokračuje ve svém projevu a zdůrazňuje rozdíl oproti předchozím rokům; období, kdy lidé cítili naléhavou potřebu stát se vlastníkem nemovitosti. Dnes se potřeby změnily a my se rozhodli pro to, že budeme v budoucnu méně omezeni, že budeme moci upravovat, měnit strukturu, aniž bychom cítili váhu značného a omezujícího finančního výdaje.

Jordan Sachs, generální ředitel společnosti Bold New York, zdůraznil, jak tato situace ovlivnila také změny cen.
Ačkoli je kupující trh velmi silný, pokud jde o portfolio, zdá se, že zvýšení ceny nemovitostí dále odvádí touhu několika z nich definitivně přizpůsobit nemovitost.

Ano, i luxus se občas zdá, že má váhání, i když, jak jsme již řekli, silným určujícím faktorem je ten, který je vyvolán psychologickým dopadem jednotlivce, když se cítí utlačován tak důležitou a schopnou investicí. blokovat to na několik let.

I v oblasti nemovitostí se tedy vlévají „obavy“ a „potřeby“ nové společnosti, která je založena na flexibilitě, přizpůsobivosti, ale zejména na vyrovnanosti investice více vázané na nepředvídané události a méně ve střednědobém až dlouhodobém horizontu.

Co se očekává? Tato situace určitě nebude trvalá a pravděpodobně dorazíte do historického okamžiku, ve kterém budete hledat větší stabilitu, což lze zaručit pouze prodejní smlouvou.
Do té doby však budeme situaci nadále sledovat!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB