Arménie a trh s nemovitostmi: ohromující růst

Z různých národů, které nejvíce přitahují zájem potenciálních investorů, jsme určitě nemohli dovolit, aby nám unikla skutečně jedinečná země. Dnes jsme v Eurasii, v oblasti, která je v průběhu dějin protagonistou významných událostí z ekonomického hlediska, ale především ze sociálního hlediska. Jméno přidělené tomuto státu je výsledkem „lingvistické - kulturní unie mezi různými sousedními národy. Kolébka civilizace Urartu, země, která řídí blahobyt eurasijského trhu s nemovitostmi, je Arménie!

Podle statistických údajů ve skutečnosti počet transakcí s nemovitostmi, ke kterým došlo v posledních dvou letech v Arménii, dosáhl 15 230, což je o 30% více než v roce 2018 a 24% ve srovnání s rokem 2017. Byl tento realitní boom zaznamenán? Po klesajícím pořadí identifikujeme hlavní město Erevan (35%), následovaný Kotajkem (11%), provincií Ararat (8,8%), Armavirem (8%), Gegharkunikem (7,7%), Lori ( 7,1%), Aragatsotn (6,1%), Shirak (5,2%), Tavush (4,8%) a nakonec Syunik (4,5%).

V neposlední řadě byla provincie Vayots Dzor s nejmenšími transakcemi (2,1%), ale stále důležitá pro trh s nemovitostmi.
Většina transakcí je věnována podpisu smluv o koupi a prodeji rezidenčních nemovitostí. Existují však i leasingové a leasingové transakce.

I přes tuto zdánlivě pozitivní situaci pro Arménii je třeba připomenout, že ceny nemovitostí vzrostly ve srovnání s předchozím rokem, což potvrzuje skutečnost, že arménský trh se prezentuje světu jako vítězný a dynamický, a to natolik, že se může chopit. ceny nejsou tak levné. Průměrná cena za metr čtvereční za nemovitost v hlavním městě vzrostla o 1,6%, ale nejzřetelnější z hlediska růstu jsou hodnoty uvedené v oblasti Kentron (480 000 her na metr čtvereční, což odpovídá 800 eurům).

Rozhodně výhodnější ceny jsou ceny registrované v okrese Nubarashen, s 155 300 dramaty.
Je však třeba poznamenat, že na transakce s nemovitostmi byla uplatněna omezení. Dne 1. března loňského roku arménská vláda pozměnila zákon proti praní špinavých peněz. Byl proto přijat určitý legislativní balíček, který má chránit kupující i vlastníky budov.

Kromě toho probíhají četné stavební projekty, které jsou také zaměřeny na zlepšení mezinárodních vztahů s cílem podpořit rozhodně dynamičtější a rychlejší ekonomiku. Nemovitost v Arménii je v současné době na trhu asi 40 dní.

 S ohledem na asijský a evropský průměr se jedná o mírně delší časy, ale stále „vlnu optimismu jak na straně poptávky, tak i na straně nabídky.
Doufáme proto, že tento boom nebude omezen pouze na rok 2019, ale že bude pokračovat s nezastavitelným trendem, například aby byl tento stát ještě atraktivnější a konkurenceschopnější na trhu s cihlami!

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB