Realitní a design: japonská rovnováha se setká s italskou kulturou

Pokud se zamyslíme nad myšlenkou vyrovnanosti, lehkosti a blahobytu, nemůžeme se odvolávat pouze na orientální kulturu, zejména na japonskou, orientovanou na zdokonalení duše mírným způsobem života a daleko od jakékoli formy chaosu. Tento millenární rozměr, který se v průběhu let rozvíjel různými skupinami obyvatelstva, se zdá, že se postupně přesunul na Západ a odklonil své kořeny v jednom z nejsilnějších národů z kulturního hlediska: Itálii.
Koncept harmonie a míru je založen na jednoduchých liniích, které se řídí římskou tradicí, ale klíčovým prvkem tohoto svazu je odvětví, ve kterém se tato dokonalá unie používá: nemovitost.
Ano, setkání mezi dvěma diametrálně odlišnými kulturami zrodilo nový způsob, jak si představit denní rozměr našich domovů.
Jaké jsou klíčové prvky tohoto mixu?
Z východu se zuřivostí objevují jasné, lineární a prosté prostory. Hovoří se o skutečné dynamice v designu, díky pečlivému výběru domácích prostředí, světlejším barvám a orientování se k barvám přírody. Všichni se mísí s dávkou '' zelené '': rostliny (i když malé) jsou skutečné, musí-mít, že nemůžeš chybět!

Ve skutečnosti přítomnost doteku zelené zaručuje jak silný bod z hlediska estetiky, ale především vědecky prokázané psychofyzikální blaho. Aby bylo nastavení ještě bohatší, hrají zásadní roli použité materiály. Dřevo a kůže, často vyčiněné ze zeleniny, zaručují moderní odbarvovací odstíny, ale zároveň lze snadno kombinovat se starším nábytkem, což vytváří pocit měkkosti a kontinuity s exteriérem. Vždy pokračujeme v analýze orientálních vlivů, nesmíme zmínit často skryté dveře, které dávají domu kontinuu s okolní přírodou a krásou.

Mezi jasnými barvami, které pocházejí z italské kultury a které jsou dobře v souladu s touto myšlenkou "zen", identifikujeme červenou barvu. S jeho nejrůznějšími nuancemi, barva vášní dokáže obohatit i místnosti, které jsou zřejmě méně přizpůsobitelné, přinášející nádech glamour a západu. Mělo by být poznamenáno, že je-li obzvláště silná barva, dokonce i pro pocity, které vznikají, je žádoucí, aby se podrobnosti nepřekročily, aby nedošlo k vytvoření nerovnováhy jak na chromatické úrovni, tak i na "strukturální" úrovni mezi různými prostředími.
Typicky italské, jsou také podlahy. Symbol stále přetrvávajícího římského stylu je nepochybně Carrara mramor s řadou barev, které se liší od špinavé bílé až bledě růžové, což dobře slučuje s dříve popsanými nastaveními.

Volba lehké podlahy spojuje obě kultury. Na jedné straně se silně odvolává na italskou historii, založenou na síle říše, která kolonizovala celou planetu, na druhé straně na potřebě osvětlit nejvíce každého prostoru domu, v souladu s buddhistickou filozofií, která se trvale snaží o to, světlo, podstatný prvek života každého jednotlivce.
Nečekané setkání vytvořilo zcela novou módu i v oblasti nemovitostí.

A ty, cítíš se více orientální nebo západní?

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB