Finsko: stále slabá nemovitost

Přestože je Finsko jednou z zemí s nejvyšším indexem lidského rozvoje, v současné době má stále problémy v oblasti nemovitostí, ano, ceny nemovitostí poklesly, ale poptávka zůstává konstantní.

Dnes společně analyzujeme tuto nejednoznačnou situaci, abychom se pokusili porozumět příčinám, ale především abychom mohli zjistit, jaké budou budoucí předpovědi.
Pokud jste připraveni vyzkoušet si finskou nemovitost, udělejte si pohodlí. Chystáme se začít!


Za prvních sedm měsíců roku 2019 činily transakce týkající se již existujících domů přibližně 31 900. Velké množství, ale ne ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku. Ve skutečnosti byl po roce zjištěn pokles o 3%. Obytné obydlí jsou ty, které zažily tento kolaps nejvíce, ale méně než deset procentních bodů ve srovnání s rokem 2018.

Co je však základem tohoto problému? A především, proč se i přes pokles cen nezměnil poptávka? Blokáda je ryze ekonomické povahy. Na rozdíl od toho, co si člověk může představit, ve skutečnosti Finsko v posledních letech nezažilo ekonomický růst. Stačí říci, že až v roce 2014 bylo nezaměstnaných přibližně 40 000 finských pracovníků specializovaných na hlavní sektor (IKT).

Přesto se však celkově zdá, že finská ekonomika se mírně zlepšuje.
Daň z nezaměstnanosti skutečně klesla na 7%, což je dobře na uzdravení.
Podívejme se však, jaké jsou ceny pro hlavní město, Helsinky.

Nájemné a výnosy z pronájmu obecně zůstávají mírné. Náklady na byt v hlavním městě se pohybují kolem 7 000 eur za metr čtvereční.

K omezení finské nemovitosti je také malý kulturní problém.
Průměrná životní úroveň ve Finsku je rozhodně vyšší než u hlavních evropských národů. Což znamená, že budoucí hypotetický investor se bude muset zabývat nejen náklady na samotnou nemovitost, ale také náklady související s tím, že se stane finským občanem. Navzdory skutečnosti, že služby mají záviděníhodnou kvalitu, stále je to stále příliš vysoká cena. To je reprezentováno přístupností k nim.

Dokonce stát se finským občanem je zvlášť drahý. Dlouhá období a složitý proces.
Finská kultura je navíc jednou z nejméně otevřených cizích kultur. Je proto snadné pochopit, jak je cizinec také psychologicky omezen v tom, že chce zcela změnit život v zemi s tak malou otevřenou myslí.

Jaké jsou předpovědi pro finskou budoucnost? Ekonomové však doufají v oživení, i když ne náhlé. Můžeme vám zaručit, že jako vždy na našem portálu vás budeme neustále informovat o nejnovějších zprávách týkajících se realitního světa.

 Takže můžete být informováni o trendech na globálním trhu s nemovitostmi pouhým kliknutím, pouze na Realigro!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB