# 10yearschallenge také v oblasti nemovitostí: jak se italská cihla změnila za deset let

Za deset let dochází k mnoha změnám ve všech odvětvích ekonomiky a ne méně v odvětví nemovitostí. Na různých společenských sítích se tzv. # 10 let trvá bláznivě, ve kterém se fotky před deseti lety srovnávají se současnými fotografiemi, které si všimnou změn.
Rozhodli jsme se, že budeme vytvářet jakýsi rámec těch, které představují deset let italského trhu s nemovitostmi, abychom pochopili různé pozitivní a nehumánní vývoj.
Před deseti lety pro Itálii začala skutečně kritická fáze, která zahájila hospodářskou krizi, která zahrnovala celý evropský a mimoevropský trh s nemovitostmi.
 Ve skutečnosti, v roce 2008, po letech extrémní expanze na všech frontách, trh s nemovitostmi utrpěl drastickou zastávku, se zhroucením cen nemovitostí o 6%, zatímco smlouvy a nákupní a prodejní transakce byly přibližně 700 tisíc.
 Časový rámec, ve kterém dům zůstal na trhu s nemovitostmi dříve, než byl prodaný, činil 130 dní, ale v každém případě byly nájemní smlouvy v turbulencích.
 Můžeme říci, že vzhledem k přítomnosti stabilních poplatků bylo množství nabídky dostačující k uspokojení stále ještě přítomného požadavku. V roce 2018, přesně po deseti letech od této situace, obchody vzrostly ze 700 na 600 tisíc, s cenovou odchylkou + 3%.
Doby prodeje se místo toho prodloužily o 4 dny, ale nejžádanější typ je vždy ten třípokojový byt. Obnovení není zjevné, ale obecně lze říci, že se zdá, že se situace mírně zotavila.
Dnešní nájemné je vyžadováno mnohem více poptávky než před mnoha lety.
Ačkoli se odvětví nemovitostí zažilo rozsáhlé fáze, zdá se, že v současné době zaznamenává fázi růstu po ukončení krize. Výchozí situace je nepochybně méně prosperující než před 10 lety, s omezenější a obsaženou dynamikou. Tento limit byl nepochybně poznamenán nejen přítomností krize, ale také bankovním úvěrem.
Stavební sektor hrál také roli při ovlivňování italského trhu s nemovitostmi.
Před deseti lety ztratilo až 60% svého obratu a v současné době řídí pouze některé města. Milan je první v pořadí, ale mnoho dalších měst je stále v bezesporu.
Dokonce i možnosti hospodářské politiky byly v této fázi rozhodující. Penalizace byla ve skutečnosti způsobena boomem, který zaznamenal mnoho dalších odvětví, jako jsou technologie a informační technologie, které doslova vyvlastnily tolik lidí.
Prvek, který se v průběhu času pozvolna změnil, je však konstruktivní kvalita, která spolu s nárůstem cen přinesla v každém případě větší zpětnou vazbu od investorů, kteří mají stále větší tendenci kupovat určitou úroveň nemovitostí.
Můžeme konstatovat, že trh s nemovitostmi prošel dvěma kritickými fázemi, jedním mezinárodním a jedním rozhodujícím pro italskou ekonomiku.
 Poptávka se stává stále více selektivní, protože Italové hledají nejen budovy s určitou úrovní, ale také energetickou účinnost, zelenou a inteligentní a dobře umístěnou ve městech dokonale propojených s různými zajímavostmi.

Co mohu říci, tato # 10letová výstava byla opravdu úžasná!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB