Cihla v Madridu prudce stoupá: rostoucí ceny na luxusním trhu

Hlavní město, kromě toho, že je nejlidnatějším městem ve Španělsku, potvrzuje své vedení i z jiných důvodů. Co se týká realitního trhu, to, co se děje, je neuvěřitelné. Po letech krizí, ve všech hospodářských odvětvích, Španělsko konečně re-přivlastňuje svou vlastní identitu a znovu se dostává do „růžové“ nejvlivnějších evropských mocností ze všech úhlů pohledu.

Zejména tento boom optimismu investoval velmi specifický segment, který často představuje skutečnou úroveň „zdraví“ ekonomiky země: kvality luxusních nemovitostí.

Přestože se průměrná cena nemovitostí snížila, po stagnační fázi charakterizované finanční krizí došlo od roku 2016 do roku 2017 ke zvýšení cen o 8% více než roční fixní sazba. Objem prodaných luxusních nemovitostí se ve skutečnosti zvýšil téměř o 50% v téměř všech nových jednotkách, které byly uvedeny na trh v posledních dvou letech. Což znamená více zahraničních portfolií a nových investorů, kteří mají zájem o tento rozsah trhu.

Je však třeba připomenout, že oživení v komerčním sektoru bylo připraveno pro oživení sektoru bydlení. Město Madrid se díky své finanční síle a kolébce hlavních ekonomických, technologických, logistických a komunikačních aktivit stalo skutečným obchodním centrem. Podle španělského ministerstva hospodářství je ten správný čas investovat do luxusních nemovitostí, ale také otevřít nové začínající podniky.

Potvrzením potenciálu této lokality je přemrštěný počet turistů: téměř 7 milionů plavilo na madridském letišti Barajas, z nichž 68% se rozhodlo koupit majetkové právo v oblasti hlavního města.

Ceny nemovitostí, navzdory tomu, že jsou na vzestupu, se zdají být extrémně konkurenceschopné s ohledem na španělský a mezinárodní trh. Životní náklady v Madridu jsou velmi nízké (město ve skutečnosti zaujímá 46. místo ve světovém žebříčku kvality života).

 Od roku 2016 je v centru pozornosti věnována zvláštní pozornost, například v oblasti Sol, Embajadores a v blízkosti slavného náměstí Plaza Mayor.

Ale odkud pocházejí hlavní kupci španělských cihel?
Pokud jde o místní obyvatelstvo, zájemci o investice do nového domova ve Španělsku jsou většinou občané Barcelony, Malagy a Seville. Zatímco ze zahraničí pochází 18% kupujících z Jižní Ameriky (Latinská Amerika je přesná), ale existují i Němci, Angličané a Rusové.

Prognózy oznámily, že španělský kapitál se stane základem pro trh s luxusními nemovitostmi, neboť se domnívá, že navzdory růstu cen se odvětví nezdá být v krizi.

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB