Hong Kong, Macao a luxus: trh s nemovitostmi mezi nejistotou a šílenstvím

V nejkrásnějších rezidenčních oblastech Hongkongu je vybudováno přes 100 nových luxusních jednotek. Navzdory tomu se však zdá, že pro trh s nemovitostmi s luxusním zbožím dochází k cenovým poklesům.
Stupeň stažení cen činí zhruba 4,6% a zastavuje nepřetržitý růst o 28 měsíců.
 Pokud se budeme odvolávat na předchozí situaci na trhu s nemovitostmi v roce 2016, je okamžitě známo, že v tomto časovém horizontu došlo k nárůstu sazeb také kvůli Brexitu, který, byť i geograficky vzdálený, vážil na asijském trhu v takovém rozsahu nahlásit ztrátu ve výši 10,1% investovaného kapitálu.
Dokonce i napjaté vztahy se Spojenými státy určitě nepomohly a zastavily se tak standardní asijské obytné cihly.
Hlavní kupující, kteří dovolili Hongkongu zůstat na hladině, byli a zůstávají i nadále investory bohatými na likviditu, kteří se rozhodnou získat domov svých snů a kteří se nedovolují, aby byli ovlivňováni negativními sentimenty mezi bohatšími investory.
 Dalším prvkem, který v tomto odvětví jednoznačně hrál zásadní roli, byl z hlediska stavebnictví nepochybně hracový průmysl. V roce 2018 bylo vybudováno mnoho herních center a ekonomické ukazatele zaznamenaly v roce 2018 pozitivní a nepřerušovaný růst.
Zejména na trhu Macao, celkový objem obytných transakcí a nebyly pozitivní po celý rok loňského roku, s marží přesahující 10,450 kupních smluv. Aktiva standardních domů střední třídy se v roce 2016 zvýšily o 3%, v roce 2017 o 20% až do roku 2018, což je 7,7%.
 Požadavek na nájemné zůstává pozitivní konstantou, pravděpodobně daná každoroční přítomností mnoha turistů, zejména mladých lidí, kteří chtějí dočasně pobývat v zahraničí nebo se naučit jeden z nejvíce fascinujících a starověkých jazyků na světě.
Ve skutečnosti, díky nárůstu pracovní síly, obvody obytných nemovitostí nepochybně identifikovaly nový potenciální segment investorů, kteří, ať se jim to líbí nebo ne, budou muset nutně koupit nemovitost.
Kromě toho bylo na straně nabídky uvolněno více než 30 projektů na výstavbu 2747 bytových jednotek o celkové ploše 322 055 m2. Operace před prodejem byly již v prosinci 2018 slavnostně otevřeny, čímž se stále častěji objevuje hranice mezi počtem nemovitostí a požadovaným množstvím.
 A co se očekává pro rok 2019? Objem transakcí by mohl zůstat stabilní, aniž by došlo ke vzletu jako v předchozích letech, jinak by vnitřní hodnota transakcí mohla zaznamenat mírný pokles.
Ale ceny, zdá se, že nebudou procházet žádnými zvláštními změnami, vzhledem ke koexistenci několika faktorů, které mají významný dopad na všechny fronty.
Co říci, zdá se, že nejistota a neschopnost poskytnout jasné linie pro budoucnost této země.

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB