Byty k pronájmu v Irsku: historická minima jsou dosaženy

Irsko: země se silnou a rozhodnou kulturní identitou, kolébkou mnoha umělců a spisovatelů, země bohaté na zelené plochy a středověké hrady. Můžeme pokračovat celé hodiny, abychom popsali tento jedinečný stav. Na základě statistických údajů se však zdá, že není třeba uvažovat, že je to jedna z nejnavštěvovanějších destinací na světě.

Ve skutečnosti, v posledních několika letech, mnoho turistů přišlo objevit tento paralelní svět, nastavení skutečný rekord pro trh s nemovitostmi. Ve skutečnosti se jedná o velmi zvláštní fenomén, který viděl nejen hlavní město, Dublin, ale také všechna ostatní hlavní a neirská města jako protagonisty. Cílová oblast byla nájemní smlouva, k bodu záznamu, 1. května tohoto roku, inventář jen 2700 domácností skrz národ.

Souběžně s poklesem nabídky byl nárůst způsoben cenou nájemného.
V prvním čtvrtletí roku 2019 bylo průměrné měsíční nájemné v průměru 1 366 eur, což je o 8,3% více než v předchozím roce.
Průměrné nájemné je kótováno na akciovém trhu o 330 eur méně než poslední průzkum, který byl namísto 625.

Inflace nájemného se však liší a nezdá se, že by byla v celé zemi homogenní. Nárůst nájemného v Dublinu dosáhl o 6,8% více než v předchozím čtvrtletí, ale pomaleji než v předchozích trendech.

Stejný pokles byl ten, který byl podtržen v Leinsteru, kde nájemné přesáhlo 7%, s mírou inflace rovnou polovině roku 2016.
V jiných městech, obecně, ceny na metr čtvereční nadále rostou, zejména ve městech Cork, Limerick a Waterford, Munster, Connacht a Ulster (téměř o 13% více).

Podívejme se podrobně na skutečnou změnu cen v hlavních městech:

Dublin: 2 002 EUR, což je o 6,7% více.
Korek: 1 331 €, + 10,5%.
Galway: 1 260 €, + 11,7%.
Limerick: 1 195 € + 14,8%.
Waterford: 986 eur, + 13,4%.
Zbytek země: 968 eur, + 9,9%.

Odkud pochází nízká dostupnost nemovitostí k pronájmu?

Nepochybně, mladí Millennials, kteří jsou v tomto stavu zlepšit jazyk nebo prostě žít 'zkušenosti v zahraničí, dávají přednost (samozřejmě) podepsat pronájem, spíše než investovat v plné výši, koupě nemovitosti v Irsku. Tato volba byla také odůvodněna zvýšením cen, které obecně ovlivnily nemovitosti určené k prodeji, a to natolik, že se hovořilo o segmentaci trhu orientované více na držitele širšího portfolia (trh s luxusními výrobky).

Co mohu říci, doufám, že tato situace bude stále stacionární, aby umožnila komukoliv snadno se dostat na tento trh, aniž by byla z něj vyloučena, ale především se doufá, že irský trh s nemovitostmi se může opět vrátit k předplatnému. smluv o prodeji a leasingu.

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB