Pokud si koupíte dům v Dánsku, hypotéky za záporné sazby

Vyhlášení třetí nejvýznamnější dánské banky v zemi vyvolalo mezi potenciálními kupci senzaci. Dne 5. srpna začala společnost Jyske Bank A / S nabízet desetileté hypotéky se zápornou sazbou -0,5%. Ale nebyl to jediný!

Zdá se, že další úvěrová instituce, slavná Nordea Bank Abp, šla ve stopách výše zmíněné banky a objevila se na ostatních se skutečně zajímavým příslibem pro investory: hypotéky s pevnou úrokovou sazbou na dobrých 20 let s prakticky nulovou úrokovou sazbou a co je ještě horší, dokonce i 30leté půjčky na 0,5%.

Realita však není tak jednoduchá. Ve skutečnosti je nutné se dostat k jádru této analýzy, abychom pochopili, proč a zejména důsledky těchto drastických rozhodnutí.

Co z finančního hlediska znamená záporné sazby? Obecně k přijímání těchto cílených politik dochází, když jsou věřitelé opatrní na trzích, na které jsou směřováni. Nějaká zvláštní záruka, aby bylo možné vybudovat loajalitu s potenciálním zákazníkem.
Podle nedávných ekonomických studií se v očekávání nadcházejících let skutečně zdá, že banky budou také ochotny zadat ztrátu, aby mohly pojmout větší počet investorů. Stojí hra za svíčku? Prozatím ano, vzhledem k tomu, že v procentech se plátek kupujících v porovnání s předchozími roky exponenciálně zvýšil.

V Evropě hlavní země zavedly tuto politiku před pěti lety jako jakési velmi krátkodobé řešení. Proč? Odpověď je víc než zřejmá. Po krizi, která začala v USA a napadla celou planetu, bylo nutné, téměř povinné, zavést rychlou a účinnou změnu směru. A co lepší způsob, než zrychlit národní hospodářství prostřednictvím bank? Opačný proces k tzv. „Záchranným opatřením“. Státy zachraňují stát!

Záporné sazby také podněcují společnosti, aby si půjčovaly velké množství peněz, a poté je znovu investovaly do hospodářství, národního nebo jiného. Jak uvádí časopis, „když je dolar investován a vstupuje do hospodářského kruhu, je to, jako by byl utracen dvakrát“.

Jednoduchý, ale jasný příklad bude účinný k lepšímu pochopení toho, o čem mluvíme.
Pokud máte utratit dolaru na podnikání bez daní, majitel firmy utratí stejnou částku i mimo své podnikání. Počáteční finanční potřeba tak podpoří nové, ještě větší a snad více ctnostnější ekonomické kruhy.

Zájem o dánskou ekonomiku se proto stále více zvyšuje, s rostoucími nižšími a negativními sazbami a větším peněžním oběhem, což znamená na psychologické úrovni spokojenější a nepochybně horlivější zákazníky, aby investovali, a to bez rizika. horizont!

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB