Pařížské nemovitosti: ceny jsou stále vysoké

Paříž: město lásky, umění, zdokonalení, módy. Být v tomto sloupci podrobně napsáno, jak úžasná je tato realita, by bylo opravdu reduktivní.
Existuje však ještě jeden důvod, pokud jsme se dnes rozhodli mluvit o francouzském hlavním městě.
V našem odvětví se Paříž skutečně dokázala odlišit i v posledním období.
Jak? Stávat se stále exkluzivnějšími.

Jaké to je žít ve městě Eiffelovy věže? Podle našich odborníků může být definován jako „nepřístupný luxus“. Začátkem září, podle toho, co oznámila notářská komora, bylo historické maximum daleko překročeno jako cena související s nákupem nemovitosti.
Mluvíme o více než 10 000 eur za metr čtvereční.
A celek se připojuje k velkým rozměrům, k široké škále možností výběru, aby bylo vždy možné investovat do nemovitostí a životní úrovně, která je stále méně a méně cenově dostupná.

Při srovnání Paříže s mnoha dalšími podobnými skutečnostmi jsme zjistili, že v žádném případě žádná z nich nedosáhla takové úrovně finanční exkluzivity.
Kromě Londýna a New Yorku (respektive 14 000 a 13 500 eur za metr čtvereční) najdeme Milán s jeho 4 000 eur za metr čtvereční a Řím (s tisíci eur méně).

Jako důkaz skutečnosti, že francouzská situace je z ekonomického hlediska stále více neudržitelná, další skutečnost. Tentokrát však demografického charakteru.
Od roku 2011 se v průběhu roku rozhodlo opustit město přibližně 12 000 obyvatel, a to právě kvůli nepřiměřenému nárůstu cen a životních nákladů obecně. Pro zvýšení hodnoty v procentech se toto zvýšení rovná 66%.

Chcete-li koupit byt v Paříži o rozloze asi 100 metrů čtverečních, potřebujete ekvivalent 31 let průměrné pařížské mzdy (ve zbytku země stačí pouze 7).

Začíná od méně luxusní oblasti (řekněme) od Pont-de-Flandre, kde je průměrná cena 7 000 eur za metr čtvereční, od ceny Odèon, která překračuje práh 15 000.

Ale to není všechno.
Abychom pochopili, proč se pařížská nemovitost nezastavila, a to i přes toto období kritického vzhledu, hlásíme zásadní skutečnost: typ investorů.
Kdo jsou držitelé francouzské realitní moci, kteří v posledním období upsali 90% prodejních smluv?

Ti, kterým se podařilo udržet cihly Paříže naživu, jsou tzv. CSP +.
Tato zkratka shrnuje „horní socioprofesionální kategorie“, a proto mají opravdu důležité ekonomické a sociální postavení.

Pro některé je tedy toto období výzvou k probuzení pro celé pařížské hospodářství, pro jiné je to jednoduchá fáze. Pro ostatní dokonce období, které by mohlo přinést mnoho výhod ze všech hledisek.

Veškerou otázku perspektiv si dovolíme říci, ale možná, tentokrát, také portfolia!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB