Záznam z roku 2018 a prognózy trhu s nemovitostmi v Turecku

Rok 2018 pro Turecko byl pro trh s nemovitostmi důležitým rokem. Záznamy, které byly skutečně dosaženy, byly odlišné, překračující prahové hodnoty stanovené ekony, zejména v posledním čtvrtletí. Pro upřednostnění těchto výsledků bylo nepochybně proces legislativních změn, které vedly k oživení kampaní developerů nemovitostí, ale i bank, aby spojily nabídku a poptávku (zejména zahraniční).
Na procentuální úrovni hovoříme o velmi vysokých hodnotách, o 80% více než v roce 2017. 40 tisíc nemovitostí bylo prodáno na trhu s nemovitostmi ve srovnání s 22 000 v roce 2017. První volbou ze zřejmých důvodů byla Istanbul, hlavní město této nádherné země.
Zahraniční investoři koupili 14 000 nemovitostí v posledním čtvrtletí roku 2018 a očekává se, že tento trend bude pokračovat i v roce, který byl právě zahájen. Okamžitě po hlavním městě, v pořadí nejoblíbenějších měst pro turecké cihly, se nachází Antalya, kouzelné místo s úchvatnými vodopády a hrady římské éry.
 Zde je počet zakoupených nemovitostí zřejmě nižší, ale stále důležitý (vypočítává se přibližně 7 500 bytových jednotek). Na třetím místě je Piazza Bursa, město mešit a domov pro národní park Uludag, který je velmi známý pro lyžaře. Více než 2.000 prodaných nemovitostí: toto je úroveň dosažená tímto městem. Kdyby se jednalo o údaje, které charakterizovaly rok, který právě skončil, nejsou o nic méně ty, které souvisí s tím, co právě bylo uvedeno.
Podle italské asociace konstruktérů (INDER) dosáhl rekord dosažený v loňském roce v prodeji nemovitostí v Turecku přes 1,4 milionu navzdory nárůstu úrokových sazeb o 30%. První čtvrtletí roku 2019 by právě kvůli tomuto problému vkladových sazeb mohlo omezit očekávaný vývoj, ale je také pravda, že stejné sazby by mohly během roku klesat a být rozumnější.
Velmi důvěřuje investorům, stejným, kteří přispěli více než 1,5 milionu kapitálu v Turecku (mezi nákupy a výstavbou). Alianci založená s potenciálními kupci způsobila skutečný domino efekt na prodej, ale i na pronájem. A turecká vláda vzala míč, aby co nejvíce využila tohoto období vznešenosti.
Sektor nemovitostí i zbytek turecké ekonomiky dosáhly bezprecedentní úrovně modernizace.
Komerční nemovitosti také vyvolaly velký zájem na straně poptávky. Mezi různými výhodami turecké ekonomiky nepochybně identifikujeme snížené daně a vynalézavost, přítomnost dobře propojeného domácího trhu, centralizovanou pozici mezi východem a západem, Evropa Asie a Afriku, prostředí pro investice liberální a reformní a konkurenceschopnost, která pohání konkurenci se sousedními zeměmi.
Co říci, pro Turecko, tento rok začalo opravdu dobře!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB