Nemovitosti na Tchaj-wanu: od pomalého oživení až po rychlý vzestup!

Ano, konečně jsou dobré zprávy z „oblasti, která v posledních letech prošla problémy. Po přesně dvou letech cen v extrémním úpadku a patách, které se zdály, že nechtějí opustit malý ostrovní národ, šípy začaly zaznamenávat na realitním trhu pozitivní body.

Podle statistických údajů se ceny domů postupně zvyšují, a ještě více uklidňující poptávka také tento růst prožívá paralelně.
Cenový index se již v roce 2018 zvýšil přesně o 1,83% (přesně v posledním čtvrtletí roku). Národní společnosti zaznamenaly čtvrtletní nárůst o 0,49%.
Jaká města jsou však v detailu stále více podílejí na mezinárodním scénáři, což umožňuje větší zájem investorů?

Abychom situaci lépe usnadnili, rozhodli jsme se zahrnout malý seznam hlavních skutečností ostrova.

V Taipei se kapitál, ceny nemovitostí, v průběhu roku až do prvního čtvrtletí roku 2018 mírně zvýšily o 0,68% (-0,88% očištěné o inflaci).
V Xinbei rostly ceny nemovitostí namísto 2,45% (inflace očištěná o 0,86%) v prvním čtvrtletí 2018, což představuje výrazné zlepšení oproti loňskému růstu o 0,6%.
V Taoyuan vzrostly ceny domů o 4,79% (očištěno o inflaci o 3,17%), což je páté čtvrtletí po sobě!

V Hsinchu se ceny nemovitostí dotkly o 4,19% více (o 2,57% po očištění o inflaci) ve srovnání s 2,1% zaznamenanými v loňském roce a největším meziročním růstem od čtvrtého čtvrtletí. před pěti lety.
V Taichungu se ceny nemovitostí zvýšily o 3,7% (očištěno o inflaci o 2,16%), což představuje zlepšení oproti 2,4% růstu zaznamenanému v prvním čtvrtletí před dvěma lety.
V Kaohsiungu se ceny rezidenčních nemovitostí mírně zvýšily o 0,7% (-0,79% očištěné o inflaci).

Obecně je jasné, že došlo k řetězové reakci, která zahrnovala nejen tato hlavní centra, ale také sousední oblasti.
Pokud jde o prodané jednotky, hovoříme o 66 000 nových nemovitostech, což je nárůst o 4% oproti roku 2017.

Podle předpovědí ekonomů by měl trh v roce 2019 dále posílit díky četným zahraničním investicím a urychlit ekonomickou návratnost v nejdůležitějších oblastech.
I v roce 2017 se transakce s nemovitostmi na Tchaj-wanu zvýšily o 8% na 260 000 jednotkách, což je v ostrém rozporu s předchozími poklesy, které byly probuzením celého ekonomického systému země.

Jaký je jediný problém, který stále přetrvává?
Neschopnost snadno vstoupit na trh s nemovitostmi. Ve skutečnosti, s vyloučením cíle kupujících s podstatnými zdroji, se zdá, že zbývající část potenciálních investorů je automaticky vyloučena z tohoto ekonomického prostředí.

Doufáme však, že tyto počty budou i nadále růst a proč ne, obecně zlepší celkovou ekonomickou situaci v zemi.

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB