Pokles tržeb na Floridě: ceny v Orlandu nadále rostou

Víme, že trh s nemovitostmi je vždy nepředvídatelný a často nezávislý na jiných hospodářských a sociálních jevech. Ale tentokrát to tak není, pro velmi slavné město na Floridě, definované jako světové hlavní město blesku a kina: Orlando.

Slavná kolébka Universal Studios je stále protagonistou fenoménu, bohužel ne tak růžového, jak by se dalo očekávat od města tak bohatého na příležitosti a kinematografické tradice. Ve skutečnosti to, co zmatí budoucnost a potenciální investory realitního sektoru, je dáno právě nadměrným zvýšením cen, které je paralelní s cenami „vlastněných“ akcií.

Proč je však realita tak jedinečná a především bohatá na přitažlivost zažívající takové temné období?
 Není snadné dát jasnou a konkrétní odpověď, ale je možné tento fenomén podrobně analyzovat, aby bylo možné přinejmenším poskytnout úplný obraz této situace zřejmě „bez formy“.

Podle Orlando Realtor Association, trh s nemovitostmi v tomto městě zaznamenal skutečný nárůst na historické maxima kolem 3% ročně minulý měsíc. To zjevně odrazovalo investory, kteří upřednostňovali výhodnější řešení, i když méně turisté.

Tržby se ve srovnání s lednem snížily o zlomek a stále více se jedná o nájemní kontakty, které jsou upisovány (i když v nižším počtu než v předchozích letech).

Předpokládá se, že v měsících březnu a dubnu může docházet ke zlepšení, neboť označují začátek nejplodnější sezóny ve všech aspektech ekonomiky tohoto národa.
Průměrná celková cena prodaných domů v únoru je 235 000 dolarů, což je o 3% více než loni a dokonce o 5% více než v roce 2017.
A pokud mluvíme o indexu dostupnosti? Je zřejmé, že se drasticky zmenšila, vzhledem k tomu, že cílová skupina se stále více omezuje na ty, kteří mají značnou ekonomickou stabilitu.

Je samozřejmé, že ve všech těchto případech se také zpomalila rychlost prodeje nemovitosti na realitním trhu Orlando; od 3 měsíců do 5 měsíců.
Je znepokojující i úroková sazba, která se podle všeho přizpůsobuje tomuto obecnému vzestupu a která má snad větší dopad na výběr investorů, než je cena samotného majetku. (O 6,98% více než v únoru).
Podívejme se podrobně na počty prodejů v jednotlivých krajích:

- Jezero: o 16% nižší tržby (oproti roku 2018)
- Oranžová: - 6,7%
- Osceola: -21%
- Seminole: -3%


Co můžeme říci, doufáme, že se tato situace stabilizuje a že Orlando bude opět skutečnou hvězdou nejen pro filmový svět, ale i pro realitní trh.

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB