Když i luxusní segment upadne do krize: nejnovější zprávy

Když mluvíme o luxusním segmentu, můžeme myslet na všechno, kromě jednoho slova: krize. Je známo, že hlavní investoři, kteří se propojují s touto realitou, zřejmě nikdy nemají kritické momenty, vzhledem k typu cíle samotného.
A přesto realita neodpovídá vždy kolektivní představivosti.

Podle poslední zprávy společnosti Prime Global Cities, která se zabývá sledováním toku cen rezidenčního luxusního trhu v přibližně 46 zemích, od loňského roku do června 2019 vzrostly ceny exponenciálně na luxusním trhu, stání ve stejném sektoru.

Mezi různými zkoumanými městy je v čele Berlín s vyšším ročním tempem růstu než kdy jindy, následovaný Frankfurtem, který si však vždy udržuje konkurenceschopné ceny v souladu s evropským průměrem. 35 nejlepších měst v žebříčku vykázalo 78% růst cen ve srovnání s předchozími lety. Ze zbývajících naopak vykazují pokles, včetně Istanbulu (-9%) a Vancouveru (-13%).

V první desítce dominuje šest evropských měst. Mezi nimi musíme zmínit Paříž a Madrid, které sledují podobný trend, přesně 5 a 5,2 procentního bodu. Existující variace jsou dány přítomností různých realit v různých okresech.

Podrobně:

V Madridu, oblastech jako Chamberí a sekundárních okresech, se objevují skutečně překvapivé výsledky. V Paříži se Rive Gauche, zejména 6. a 7. arrondissements, zastavují, aby se zotavily poté, co začaly v roce 2017 růst cen o 11%.

V Číně je hlavním městem, které otevírá žebříček, Peking s 4,5 procentními body více než v loňském roce. Okamžitě další je Guangzhou (2,7%) s optimismem v opravdu nekontrolovatelných nemovitostech.

Zdá se, že Hongkong, i přes přijetí nových infrastrukturních projektů, a to i na přeshraniční úrovni, neprošel skutečným růstem cen. To je pravděpodobně způsobeno současnou politickou nestabilitou, která drží, ne trochu, nemovitost luxusu.

Ani Singapur nemůže vzniknout tak, jak by chtěl a mohl, i když v posledních měsících bylo podepsáno velké množství kupních a prodejních smluv. Ale ne dost, aby si zasloužil zmínku.

V souhrnu se situace jeví velmi různorodá, ale zároveň nestabilní. Některé oblasti, přestože mají možnost uvalit vyšší ceny, se snaží najít přesvědčivou poptávku, pravděpodobně kvůli pocitu nízké důvěry na trhu s nemovitostmi. Za jiných okolností je však právě změna takových silných prvků, jako je přítomnost kontaktních míst pro investory, vede k jejich změně.

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB