Termoaktivní fasáda: revoluce v oblasti nemovitostí

Nemovitosti se vyvíjejí každý den a udržují krok se společností. Potřeby zákazníků se změnily a ve všech odvětvích směřujeme k koncepci ekologických domů. Silné stránky při volbě těchto alternativ s malým dopadem na životní prostředí jsou různé.
Dnes jsme se rozhodli představit novinku, která je na realitním trhu velmi populární a která by mohla být součástí myšlenky „realitního snu“ pro všechny kupující se zelenou duší.
Mluvíme o termoaktivní fasádě.

Co očekáváte?
Tepelně aktivní fasáda je nástroj, který umožňuje výrazně snížit náklady spojené s kotlem.
Ale jak to funguje? Technologie spojená s tepelně aktivní fasádou je velmi jednoduchá. Stěny struktur jsou schopny akumulovat energii (horkou i studenou) zcela přirozeným způsobem. Celo italský patent vyvinutý společností Studio DBM.

Materiály použité k realizaci tohoto inovativního systému jsou různé. V první řadě je srdce tvořeno konkrétní omítkou, zvanou „termointonaco“. Ten udržuje teplotu na konstantní úrovni. Obvykle mluvíme o rozmezí 25 až 30 stupňů Celsia. Výhody udržování teploty jsou úzce spojeny s rozptylem tepla: rozhodně se snižuje!

Celý systém je strukturován spirálou trubek, uvnitř které proudí voda (horká nebo studená, podle potřeby). Vše pokrývá budovu a je obklopeno izolačním materiálem. Skutečná tepelná elektrárna připojená k druhé (tentokrát poháněná sluneční energií).
Je zřejmé, že se jedná o inovativní řešení, která se dobře hodí pro struktury, které nemají nové materiály a moderní design.

Otázka pak vyvstává spontánně. Kde lze tento systém použít? Tuto technologii lze použít na všech konstrukcích, pokud mají betonové zdi. Je použitelný (ale nedoporučuje se) na cihlové konstrukce nebo historické fasády. Rizikem by bylo zničit estetickou strukturu.

Ale náklady? Měl by být nainstalován podobný systém? Počáteční náklady samozřejmě nejsou tak minimální. Přibližně 60 EUR je uvažováno za metr čtvereční (minimálně). K těmto musí být připočteny náklady spojené se sluneční soustavou, které vyžadují ad hoc odhad. Samozřejmě, pokud již tento systém máte, budou tyto náklady vyloučeny.
Výhodou je kromě ochrany životního prostředí také ekonomická návratnost investic. Ve skutečnosti jsou ve srovnání s tradičními střešními krytinami na polovinu. Ve skutečnosti bylo možné dosáhnout věku 6 let po dobu 13 let.

Co říci, tato revoluční vlna ve světě zelených nemovitostí by mohla zahrnovat i vaše domovy. Proč to nezkusit? Takové řešení by pro vás mohlo být opravdu! Pro další rady a novinky vás zveme, abyste vždy sledovali náš blog. Vždy budete informováni o nejnovějších zprávách na světovém trhu s nemovitostmi!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB