Domácí přístupnost: problém v Kalifornii přetrvává

Často, když chceme vstoupit na konkrétní trh, je minimální prahová hodnota pro přístup představována průměrnými cenami na tomto trhu. Pokud a priori nemáte z finančního hlediska minimální požadavky, není možné se s dostupnou nabídkou vypořádat.

V Kalifornii dosáhla průměrná cena domů ve druhém čtvrtletí zhruba 608 660 $. To znamená, že takové vysoké ceny nezaručují nízké úrokové sazby, což dále snižuje schopnost samotných Kaliforňanů koupit nemovitost ve druhém čtvrtletí roku 2019.

Procento kupujících, kteří si mohli skutečně dovolit koupit nemovitost v Kalifornii, kleslo na 30%. Pozoruhodná hodnota, která výrazně podkopává a vytlačuje potenciální investory.

Úroveň dostupnosti se samozřejmě liší podle zohledněných regionů. Obecně je však kolaps ve srovnání s loňským rokem portfolia nezbytný k tomu, aby bylo možné přizpůsobit vlastnost, symptomatický.

V roce 2018 byl minimální roční příjem 100 000 USD více než dostatečný na to, aby si mohl koupit standardní nemovitost. V současné době se však, jak jsme již uvedli, ceny více než ztrojnásobily. Pokud bychom uvažovali o měsíčních poplatcích, čísla by se pohybovala kolem 3 000 USD s pevnou sazbou po dobu asi 30 let, s hypotetickou zálohou 20% a úrokovou sazbou (v průměru) 4%.

I pro kondominia a měšťanské domy klesla dostupnost na přehnané úrovně.
Jaké jsou tedy klíčové body z hlediska ekonomiky, které by měly být realizovány pro druhou část roku 2019.

• dostupná dostupnost bydlení se pravděpodobně zlepší v 42 okresech, navzdory pohodlí zůstane plochá

• V oblasti San Francisca se dostupnost v každém kraji zlepšila již od druhého čtvrtletí roku 2018. Vzhledem k tomu, že San Francisco je nejméně ekonomickou oblastí, jen 17% rodin si potenciálně může koupit dům s průměrnou cenou 1 700 000 USD.

• Zlepší se také jižní Kalifornie, s Orange County a San Bernardino County (25 a 50 procentních bodů)

• Kraje Mono (15 procent), San Francisco (17 procent), Santa Cruz (17 procent) a San Mateo (18 procent) zůstávají nejméně dostupnými oblastmi státu, ale stále bohatší, pokud jde o příležitosti a rozmanitost.

Situace se proto jeví jako zvlášť rozmanitá, ale nic neomezuje naděje na pozoruhodné oživení v následujících měsících. Limity vyplývají z nadměrné poptávky stále důslednější poptávky, která splňuje „nabídku, která má zjevně tendenci se zvyšovat na úrovni vzhledem k přítomnosti infrastruktur a stále rostoucímu územnímu bohatství. Také si pamatujeme, že Kalifornie byla a stále je jednou z nejpopulárnějších oblastí v luxusním segmentu.

 Vážení investoři, pokud se chcete ponořit do kalifornské nemovitosti, víte, jak se vypořádat s bohatou, ale zároveň výjimečnou realitou!

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB