Zlatá Kalifornie uvízla: znepokojující stagnaci nemovitostí

Zlatá Kalifornie uvízla: znepokojující stagnaci nemovitostí

Kalifornie je obvykle spojena s wellness, luxusem, VIPs, velmi dlouhými a super přeplněnými plážemi. I přes to, že je cílem mnoha turistů, zejména od 90. let, v posledním čtvrtletí loňského roku zaznamenal prudký pokles tržeb, což vedlo k reálné fázi stagnace (která nebyla zaznamenána po dobu pěti let) ,
Roční prodej jednoramenných obytných nemovitostí dosáhl v prosinci přibližně 300 000 jednotek. Prvek na úkor tohoto národa, vzhledem k tomu, že tento výsledek je důsledkem poklesu tržeb o 2,4% v listopadu a 13% v prosinci ve srovnání s rokem 2017, kdy došlo k dotyku s Kalifornií velmi vysoké prodejní špičky (asi 420 000 jednotek).
 Problém vyplývá ze silné úrovně konkurenceschopnosti sousedních trhů, které na jedné straně vedly k silné nestabilitě a nepředvídatelnosti hospodářsko - statistických zjišťování a na druhé straně k posunu poptávkové křivky stále více vzdálené od Kalifornie. Ceny domů rovněž klesaly, ale nové investice se snaží vyrazit.
Současná průměrná cena nemovitosti v Kalifornii klesla v prosinci na 500 000 USD. Strašný kolaps, pokud si myslíte, že před dvěma lety, po 365 dní, byly standardní ceny nemovitosti v Kalifornii kolem 600 000 dolarů. Zvýšení úrokových sazeb situaci ještě zhoršilo.
 Podle statistik očekáváme v následujících měsících škytavku prodeje, po němž následuje téměř úplné zatčení.
 Použití inovační politiky by bylo jediným klíčem k oživení vysoce kritické situace. Podrobněji, na regionální úrovni a ne sezónně očištěné, tržby klesaly o dvě čísla každoročně v oblasti San Francisco Bay, centrálním pobřeží, centrálním údolí a jižní části státu, což způsobilo procento ztráty de 24,8%.
Ben 39 je počet okresů, které zaznamenaly v prosinci výraznou ztrátu prodeje o 20% oproti roku 2017.
Na druhou stranu, celkem kraje, které ztratily slavné dvě číselné údaje na ročním základě a deset, které zaznamenaly mírný nárůst, je 34. Prodej v oblasti San Francisco Bay se snížil o 17%.
Slavná metropolitní oblast Los Angeles byla předmětem této ničivé vlny, zaznamenala rychlý pokles o 18%, zejména v Orange County.
Průměrná cena všech nemovitostí se obecně zvýšila ve všech regionech. Výjimka byla udělena pro oblast San Franciska, která místo toho udržovala ceny, které zůstaly kolem milionu. Nepřijatý index zásob bohužel také vzrostl o 5% a počet dní potřebných k prodeji nemovitosti vzrostl z 25 dní na 32.
Co říci, situace je opravdu kritická, ale doufáme, že se změní v novém roce.

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB