Stará GST nebo nová reforma? Co se děje na indickém realitním trhu

31. března 2019 se může zdát jako datum jako mnoho jiných, téměř bezvýznamných. Ale pokud tento den zahrneme do kontextu indického trhu s nemovitostmi, pochopíme, že místo toho představuje skutečný rozvod. U bytových domů, které nejsou dokončeny, bude do tohoto data povinné zvolit mezi starým GST (poplatek za služby) a novým režimem, s nižší sazbou, ale bez daňového kreditu. Tento plán má skutečně nečekaný a překvapující efekt: větší flexibilitu na trhu s nemovitostmi.

I průmyslový sektor tuto možnost uvítal, musíme si uvědomit, že je třeba ji uplatňovat v časovém rámci stanoveném a priori, a pokud by nedošlo k pozitivním výsledkům, pokud jde o dokončení projektu, uplatňovaly by se nové tarify.
Toto zlepšení způsobené možností výběru mezi dvěma různými řešeními je bezpochyby ve střednědobém horizontu zaručeno okamžitým odstraněním různých provozních problémů prostřednictvím okamžité a priori analýzy.

Konkrétně vývojáři nemovitostí, kteří se rozhodnou pro nové sazby GST, budou povinni proporcionálně zvrátit svůj příchozí úvěr. Navíc, podle toho, co bylo poznamenáno ekonomy, snížení této sazby bude stimulovat důvěru zákazníků tím, že vytvoří úzký vztah loajality mezi poptávkou a nabídkou, což zřejmě spustí řetězovou reakci, která skončí s nárůstem tržeb. Co kdyby se místo toho zvýšily ceny? Indická vláda se opět jeví jako obzvláště optimistická. Pokud by ve skutečnosti vznikla podobná situace, vzhledem k nové daňové struktuře se národní protimonopolní úřad zaváže, že tuto otázku přezkoumá.

Jiní se domnívají, že toto řešení by tomuto odvětví nepomohlo, protože zatímco v několika probíhajících projektech se předpokládala jednotná a průběžná platba daní v předchozích letech, na praktické úrovni by toto rozhodnutí mohlo být iluzorní, protože nové sazby ano zájem, mnohem atraktivnější než nižší než ty předchozí, přesouvali a přeměňovali stávající projekty, což značně ztrácí kapitál ve stavebnictví.

Jak tedy vypadá budoucnost této země?

Indie v posledních letech nepochybně rostla ve všech ohledech. Na ekonomické, politické a sociální úrovni. Potřeba otevřít se mezinárodní dynamice byla bezpochyby klíčem k Voltě, která této zemi umožnila zotavit se a vykoupit se po tolika letech krize. Podstatnou pomoc poskytli zahraniční investoři, kteří, když viděli úrodnou půdu, na které mohli zpracovávat projekty v oblasti nemovitostí, se rozhodli stát se aktivní součástí indické ekonomiky, což znamenalo výrazný nárůst národního HDP.

Nízké náklady práce a obecně života v tomto státě přitahují pozornost především Západu, kteří v posledních několika letech neztráceli čas vytvářením satelitních kanceláří v tomto národě.
Vypadá to jako jasný rok pro Indii, takže vše, co musíme udělat, je dát mu hodně štěstí!

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB