Italský trh s nemovitostmi: rostoucí nebo klesající?

Rok 2017 nebyl příležitostný, zejména pro Itálii a zejména pro realitní trh. V tomto období se totiž celá ekonomika stala obětí globální krize, ale jeden sektor, náš, dosáhl nejvyšší úrovně.

Rychle rostoucí transakce a ekonomická rychlost daná přítomností mnoha investorů, především ze zahraničí, celkově zvýšily celý italský systém a daly tomuto státu optimistickou tendenci.

V následujícím roce bohužel došlo k neúspěchu v důsledku četných faktorů, které se zdají, že italský poloostrov zcela neopustily.
Ve skutečnosti se v roce 2018 transakce s nemovitostmi snížily o přibližně 22%, což je nízká rána ve srovnání s celkovou situací v Evropské unii.

Proč tedy Itálie vždy cestovala proti současnému stavu?
Analyzujme situaci společně.

Můžeme identifikovat především dva elementy zásadního významu. První je dána politickou nejistotou, která stále přetrvává v zaváděcím systému a vedla k exponenciálnímu nárůstu rozpětí na exponenciální úrovně, vedle postupného zpomalení možnosti přístupu k četným půjčkám.

  Tento poslední prvek by neměl být podceňován vzhledem k tomu, že italský trh s nemovitostmi je úzce spjat s bankovními úvěry a souvisí s nimi a že zvýšení volatility na stejných trzích má významnou váhu. Většina zahraničních investorů se bohužel rozhodla pro jiné lokality.

Druhým faktorem, který místo toho postavil italský hospodářský a realitní systém do potíží, i když v mnohem menší míře, byl nedostatek surovin, jinými slovy nemovitostí. V širším slova smyslu, rok 2018 nebyl zcela negativním rokem, ale trh se zaměřoval pouze na určitá centra, na úkor ostatních. Milan byl hlavním městem nemovitostí, za nímž následoval Řím. Stabilní segmenty, ale stále orientované na přesnou typologii reality: městské.

Co se očekává v roce 2019?

Nejistota a roztříštěnost jsou dvě charakteristiky, které zřejmě nechtějí opustit Itálii, ale existují také platné důvody, proč být nadějný. Klíčovými odvětvími, která pomohou růstu trhu s nemovitostmi, jsou logistika a maloobchod.

2019 byl slavnostně otevřen bez mnoha očekávání, se strachem, že může dojít ke fázi stagnace a pak k regresi. Naděje je svěřena zahraničním metropolím, která, vyplývající z milovníků italské kultury a koexistence rozmanitých a jedinečných realit, budou i nadále pronikat do „Bella Italia“.

 Kromě toho se doufá, že systém bude moci opět růst díky zefektivnění bankovního systému, který je příliš asfyxovaný a který ovlivňuje všechny sektory ekonomiky.

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB