Realitní trh v Ománu: znovuzrození

Vítězná ekonomika země je souborem mnoha sektorů, které mezi nimi vytvářejí hodnotu, a to do té míry, že je tento národ z hlediska produktivity nadřazený ve srovnání s ostatními. Často se často stává, že je to sektor, který řídí ostatní. Protagonistou „vlny optimismu z ekonomického a finančního hlediska je stát Omán.

 To je rok znovuzrození nejen z hlediska produktivity, ale především z hlediska počtu prodejních smluv uzavřených na trhu s nemovitostmi. Po efektu spojeném se zvýšením ceny ropy, která v zemi přinesla značné bohatství, byly paralelně vytvořeny velmi zajímavé příležitosti, které zase zvýšily počet kupujících nemovitostí. Mladí lidé a dospělí se v tomto unikátním stavu svého druhu, který zaznamenal výrazný nárůst míry zaměstnanosti a obecně i demografických sazeb.

HDP naopak vzrostl o 10% ve srovnání s koncem roku 2018 díky silné a kontinuální výrobě zemního plynu v oblasti Khazzan.
I když je poptávka po hledání ubytování stále mírná, je obecně možné identifikovat různé aktivity, které usnadňují a podporují stanovení smluv o koupi bydlení. Stabilita cen nemovitostí nepochybně povzbudila investory, kteří se rozhodli spojit své zdroje na vysoce roztříštěném trhu.

V posledních 12 měsících všechny rezidenční submarkety udržely přiměřenou úroveň dodržování poptávky, čímž drtivou většinu kupujících přivedly do hlavního města Ománu, dokonce i ochotny zaplatit astronomické částky za účelem nákupu nemovitosti v této příjemné zemi.

Nejvyhledávanějšími rezidenčními pozicemi jsou ty, které jsou přítomny v nejaktivnějších lokalitách ze všech hledisek. Ostatní města naopak zaznamenaly pokles, ale pouze pro luxusní segment. Pro ostatní ve skutečnosti jsou držiteli portfolia vždy a jen mladí Millennials, kteří se i přesto, že nemají konkrétní finanční prostředky, stále daří investovat.

 Nájemné se stává čím dál tím méně zajímavým, zatímco zachycení trhu s nemovitostmi v Ománu je přesně kupní smlouva na nemovitost.

Zavedeny byly také nové regulační předpisy, které mohou zefektivnit a podpořit trh s nemovitostmi díky nákupu nemovitostí prostřednictvím zavedení zahraničního kapitálu v zemi.
Současná dynamika trhu je více než pozitivní a podle zjištění hlavních ekonomicko-realitních institutů bude odvětví i nadále růst jak z hlediska rozmanitosti, tak kvantitativně.

Doufáme, že tento národ bude moci pokračovat touto cestou, zpočátku mučivou, ale potenciálně plnou velkých příležitostí jak pro samotnou zemi, tak i pro kupující, kteří se rozhodnou stát aktivní součástí tohoto velkého procesu modernizace sektoru.

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB