Nový rok, nové cíle: španělský trh s nemovitostmi vzlétne

Roku 2019 byl široce otevřen, a to jak z ekonomického, tak politického i sociálního hlediska, ve všech státech světa. Jako vždy, v ohnisku půlnoci, která označuje konec a současně začátek nové stránky, která má být napsána, měly by se slavné "dobré úmysly" vzlétnout.
Není tomu tak vždy, ale právě tento rok se zdá, že byl ve prospěch určité země, která se zdá, že si zachovala své cíle v roce 2018. Mluvíme o Španělsku! Výnos dosažený pouze v první polovině roku na trhu s nemovitostmi činil 11,3%. Obrázek, který překonal všechny očekávání.
Tento výsledek závisí především na dvou faktorech: hrubých výnosech z pronájmu a kapitálových ziscích. Po zhroucení, které znamenalo španělský trh s nemovitostmi v roce 2012, které zasáhlo dno o -12%, se situace doslova převrátila a vedla Španělsko k růžové cestě.
Pomáhat tomuto boomu v prodeji bylo nepochybně velmi nízká úroveň hypoték, která zůstala omezena na 2%. Další dobrou zprávou pro investory, kteří chtějí koupit nemovitost v této zemi tak horko a s těmito údaji ještě víc.
Existuje však třetí skutečně fantastická novinka pro potenciální kupce španělských cihel. Ceny nemovitostí zůstávají nižší než ceny před deseti lety. To znamená větší kapitálový přínos v této zemi, rychlost oběhu ekonomiky a především mnoho, mnoho investic do španělského sektoru nemovitostí.
Ačkoli ekonomové nejsou schopni předkládat střednědobé až dlouhodobé předpovědi španělských trhů, je vhodné využít tuto příležitost ke vzletu a více než kdy jindy upřednostňovat zájemce o koupi nemovitostí ve Španělsku. Za deset let Španělsko porazilo všechny hlavní evropské národy, které byly kvůli krizi a vysoké úrovni konkurenceschopnosti nuceny zvýšit úrokové sazby, ceny samotných nemovitostí nebo omezit výhody pro kupující, všechny směřující k zajištění rychlého hospodářského oživení.
Nejvýraznější nárůst cen nemovitostí zaznamenaly ve Švédsku (o 78%), v Lucembursku (53%), v Německu (40%) a ve Spojeném království v důsledku Brexit (38%). Španělsko místo toho uzavírá hodnocení s pěkným -17%! Není překvapením, že španělský trh s nemovitostmi má také vyšší výnosy než mnoho dalších evropských měst.
 Zejména má Barcelona nejvyšší výnos z pronájmu v Evropě, zatímco Madrid a Valencie jsou umístěny ve čtvrtém a pátém místě se stejnými výsledky z Říma a Amsterdamu.
 Stejný nákup a prodej nemovitostí se zvyšuje, přičemž přes 100 000 nemovitostí koupilo cizinci a 475 tisíc samotných Španělů.
Ale to není všechno.
 Dokonce i ekonomika obecně dělá velké kroky! Nezaměstnanost klesla na 15%, HDP je jedním z nejsilnějších a nejstabilnějších v Evropě s očekáváním pro rok 2019 přesahujícím 3%!
Co říci, skutečná realitní realita!

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB