Nejkrásnější domy mezi památkami UNESCO: nejnovější zprávy

Organizace Spojených národů pro vzdělávání, vědu a kulturu, založená v roce 1946, usiluje o ochranu základních principů člověka a všeho, co se kolem něj točí.
Na kulturní úrovni rozhodně nemůžeme zapomenout na nekonečný seznam aktiv na naší planetě, který navzdory uplynulým letům nese značné historické pozadí. Dokonce i náš realitní sektor je nedílnou součástí této nádherné závorky a dnes jsme se rozhodli, abyste objevili něco víc.
Zde je krátký, ale zajímavý článek o tom, které domy jsou v roce 2019 uznány jako Seznam světového dědictví UNESCO!

To jsou domy, hrady a mimořádně jedinečná místa, která vás nechají beze slova!

Začněme tím prvním: dům u vodopádu. Také označovaný jako „dům Kaufmann“, ve vztahu k jeho majiteli, je to klasická kombinace moderní architektury a nedotčené krajiny. Skutečný klenot ponořený do nejdivočejší přírody. Tato budova je ve skutečnosti umístěna přesně nad vodopádem, zcela obklopena typickou vegetací místa a horninami, které zaručují silný scénický dopad.

Architekt za tímto malým okouzlujícím rohem navrhl dům tak, aby co nejlépe využil koncept „organické architektury“, který usiluje o rovnováhu mezi umělým prostředím a přírodou.
Toto je skutečný nový záznam, vezmeme-li v úvahu, že teprve v letošním roce byl zařazen do seznamu domů Unesco.

Méně mladý než ten předchozí, ale určitě nejslavnější je slavný Casa Batllò, Antonio Gaudì. Struktura je založena na existující budově, ale pozměněna skutečně originálními okolními budovami. Fasáda budovy je obohacena o tzv. Majoliku a nádherné vitráže. Balkony místo toho připomínají tvar lebek a lidských kostí, až do okamžiku, kdy pojmenovali „Casa delle Ossa“. V roce 2005 se vrátila do světového dědictví UNESCO.

Místo toho je Itálie, mluvčí významného uměleckého dědictví, dobře bráněna. Villa Almerico Capra je známá pod názvem „La Rotonda“. Stavba je výsledkem geniality Andrea Palladio, která dům navrhla v letech 1566 až 1567. Typické prvky této struktury silně připomínají klasickou kulturu. Ve skutečnosti se objevují iontové sloupy, pedimenty a sochy připomínající hlavní řecké bohy. Mimořádně elegantní vila s tvarem a především symetrií, díky níž je skutečným modelem napodobujícím architekturu následujících století.

Samotný spisovatel Goethe poté, co ho navštívil, napsal, že nikdy neviděl architektonické umění dotýkat se tak vysoké úrovně velkoleposti.


V neposlední řadě jsou to bezpochyby zámky v údolí Loiry. Komplex asi 300 historických budov, které se narodily v desátém století. Postaveny jako letní rezidence pro mnoho francouzských šlechticů, jsou v současné době přitažlivostí pro tisíce turistů. Nejznámější je hrad Chenonceau, známý tím, že byl obýván Caterinou de 'Medici.

Doufáme, že budeme moci znovu mluvit a informovat vás o tom, kolik umělecké krásy lze kombinovat s realitním sektorem!

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB