Reforma nemovitostí: nejnovější zprávy z Německa

Německý parlament nedávno uplatnil nové daně z nemovitostí. Tato reforma poskytuje nový model pro konečný výpočet, který má být dodržen pro konečnou částku k zaplacení.

Toto ustanovení bylo přijato poměrně velkou většinou německými poslanci. Jaké jsou však nové metody výpočtu?

Daň bude ovlivněna:
- Hodnota oblasti, kde se nemovitost nachází
- Průměrný nájem
- Hodnota katastru nemovitostí
- Druh majetku

To vše samozřejmě zahrnuje určitou míru autonomie ze strany obecních správ. Autonomie, která se objeví výběrem koeficientu, který se použije pro konečný výpočet.

Podle první obecné analýzy však. taková reforma (zpočátku) nepřinese podstatnou změnu v platbě daně.
Stejně jako v mnoha evropských zemích i mimo ni představuje domovní daň jednu z nejtěžších daní. Automaticky také jeden z nejvýznamnějších záznamů o stavu. Celková vypočtená částka se pohybuje kolem 14 miliard EUR ročně.

Nová daň, nebo spíše nová metoda výpočtu, by měla začít od roku 2025.
Ale proč se Bundesrat rozhodl pro tuto volbu?

Německá tradice z ekonomického hlediska není tak nová. Proto je mnoho zásad hodnocení obzvláště zastaralé.
Další ukázka toho, jak si německá mocnost chce za každou cenu zůstat v souladu s dobou a z jakéhokoli důvodu se couvnout.

Zdá se, že ministr financí Olaf Scholz je více než optimistický. Načasování výpočtu daně bude bezpochyby zkráceno. Prvkem, který se má počítat, je také větší přesnost připisovaná konečnému výpočtu samotné daně. Ve skutečnosti je po vložení nových hodnotících parametrů zřejmé, jak mohou skutečně prospět konečné definici celkové částky, která má být zaplacena.

Diverzifikace, která bude také založena na typu a hodnotě oblasti, kde se nemovitost nachází.

Tato volba pravděpodobně také ovlivní budoucí kupující, kteří si na základě těchto prvků vyberou svůj domov vyváženým způsobem.

Připomeňme také, že Německo je součástí skupiny států, kde si jen velmi málo lidí koupí nemovitost. Důvod, pro který, jak jsme předpokládali, jen málo lidí uvidí, jak se změní struktura placení daní z nemovitostí.

Důvody tohoto myšlení jsou většinou historické. Mnoho lidí přišlo o majetek během druhé světové války a nemělo šanci, aby se znovu stali kupci.

Historický a kulturní problém, který se zjevně také přelévá na ekonomickou úroveň. Jak se bude situace v Německu vyvíjet? Chcete-li se dozvědět více, zveme vás, abyste sledovali náš portál jako vždy, aby vám neunikla jediná zpráva o světovém trhu nemovitostí!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB