Jezero Como: nejoblíbenější destinace

Lake Como je s průměrnou cenou 1 500 eur za metr čtvereční jednou z nejoblíbenějších destinací pro luxusní nemovitosti. Historické ulice se silnicí omezenou pouze na obyvatele, scénář, že jezero, nádherné ve všech ohledech, jsou hlavními atraktory pro investory, kteří chtějí koupit nemovitost v této oblasti.
Historie a luxus se proto spojují v nabídku, která se zdá být ovlivněna krizí, která v posledních letech charakterizovala Itálii.

Hlavními investory jsou poměrně vysoká sociální těžba (samozřejmě). Zdá se však, že zavedení krátkodobého nájemného způsobilo revoluci v celém realitním systému. Poptávka vzrostla a také se zvýšila mezera investorů, kteří využívají možnosti tohoto typu smlouvy. Je třeba také připomenout, že nabídka má vysoké ceny díky možnostem, které území nabízí. Investor, který si je vědom služeb poskytovaných v této lokalitě, je dobře připraven utratit více, rozhodně o výjimečné kvalitě.

Podívejme se na čísla detailně:
- turistické toky se od roku 2013 zvýšily o 34%
- účast dosáhla 35%, což je o 3 534 068 více než v loňském roce
- Třípokojové byty v Comu jsou, pokud jde o nájemní smlouvy, kolem 500 eur měsíčně, se slušným výhledem na jezero.
- Vlastnosti umístěné na privilegovaných pozicích začínají od 6 000 do 15 000 EUR za metr čtvereční
- Méně populární, ale stále nádherné oblasti začínají od 2 000 eur za metr čtvereční
- Průměrná cena historické vily dosahuje 2,4 milionu, pokud se nachází v blízkosti jezera
- tendence k cenovým výkyvům,

Zdá se tedy, že trh s nemovitostmi vykazuje pozitivní výnosy. Zvláštnost je dána absencí zastávky, i když na straně poptávky mírná. Netřeba dodávat, že hlavní kupující jsou cizinci. 80% poptávky představuje Švýcarsko, následované Německem, USA a v neposlední řadě chladným Ruskem.
Případ reprezentovaný Brity, který kvůli Brexitu začal klesat (možná kvůli nejistým dopadům na světový trh s nemovitostmi), je symbolický.

Jak ale bude trh s nemovitostmi vypadat v nadcházejících měsících roku 2020? Stejně jako u většiny evropských zemí, které jsme již analyzovali, se zdá, že i na italském poloostrově dojde k výraznému nárůstu zájmu. V oblasti Como se proto zdá, že poměr poptávky a nabídky je poměrně vyrovnaný, a podle hlavních statistických úřadů bude tento trend pokračovat i v následujících měsících beze změny.

Není však možné definovat, jaké dimenze tento jev dosáhne. Jisté je, že my v Realigro budeme vždy připraveni vysílat nejnovější zprávy na světovém trhu s nemovitostmi, abychom vám mohli získat úplný obrázek o obecných trendech v našem odvětví.

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB